Peter van der Putten verovert tweede plek Triathlon Challenge

Na het derde onderdeel in de Challenge competitie 2018 van Triathlon Groep Gemert heeft Peter van der Putten de tweede plaats in het algemeen klassement ingenomen. Leon Rooijakkers verstevigde zijn koppositie flink door volle winst in het tweede onderdeel, de Endurence ATB-Run. Het derde onderdeel, 400 meter zwemmen, is gewonnen door Thijs van Duijnhoven.

Op tweede Paasdag stond de Endurence ATB-Run op het programma. Organisator Hans Vervoort had een gevarieerd parcours uitgezet op de Stippelberg mountainbikeroute bestaande uit drie aparte onderdelen (1. Run/Bike; 2. Bike; 3. Run/Bike/Run). Leon Rooijakkers wist elk onderdeel te winnen en kon de volle 60 punten bijschrijven en laat hierdoor al zijn concurrenten ver achter zich. Inge Nijhoving eindigde als tweede door vooral haar sterke optreden in de looponderdelen. Spannender was het in de slot Run/Bike/Run tussen Richard Dwanna, John van de Wijngaard en Janny Spierings. Richard, op dit moment in topvorm, wist met enkele seconden zijn twee concurrenten te verslaan en eindigde hierdoor samen met John op een verdiende derde plek. Voor Peter van der putten was het ook een geslaagde wedstrijd. Peter is een trouw deelnemer van de Challenge en heeft in het elfjarig bestaan als enige nog aan alle wedstrijden deelgenomen. Als geen ander weet hij zijn krachten te verdelen en veroverde op tactische wijze de tweede plek in het algemeen klassement.

In het zwembad van Fitland werd op vrijdag 13 april het derde onderdeel in de Challenge, 400 meter zwemmen afgewerkt. Zoals verwacht was Thijs van Duijnhoven met een tijd van 5 minuten en 43 seconden veruit snelste zwemmer in dit onderdeel. Tevens werden er diverse persoonlijke records verbroken door Leon Rooijakkers, Richard Dwanna en Johan van Eemeren. Peter van der Putten eindigde met een zevende zwemtijd maar wist zijn tweede podiumplaats te behouden. Met nog maar enkele punten voorsprong op nummer drie en vier zal hij in het volgende onderdeel alles uit de kast moeten halen om zijn concurrenten voor te blijven. Vooral John van de wijngaard is een grote favoriet om zijn plaats op het podium over te nemen in het volgende onderdeel. Dit is een criterium op het parcours in Elsendorp en staat gepland op 6 mei.

Stand algemeen klassement: 1. Leon Rooijakkers 112; 2. Peter van der Putten 89; 3. Janny Spierings 88; 4. John van de Wijngaard 86; 5. Mireille van Schijndel 81; 6. Richard Dwanna 68; 7. Henk Martens 63; 8. Thijs van Duijnhoven 57; 9. Inge Nijhoving 54; 10. Johan van Eemeren 52; 11. Johnny Engels 41; 12. Coen van Schijndel/Laurens van Herpt 24; 14. Bart van Schijndel 23; 15. Ton van Duijnhoven 17; 16. Hans Verbruggen 16.