Leon Rooijakkers soleert naar zege in Triathlon Challenge

Op zondag 6 mei streden de leden van Triathlongroep Gemert wederom om de felbegeerde punten in het vierde onderdeel van de Challenge competitie 2018. Na een spannende koers was het Leon Rooijakkers die deze editie op zijn naam schreef. Hierdoor blijft hij ruim aan kop in het algemeen klassement.
Deze editie bestond uit een criterium van 3 ronden van elk 9.2 kilometer op het fietsparcours te Elsendorp. Na een gezamelijke start werd de het tempo direct opgevoerd door Johhny Engels en vormde er zich een kopgroep van 8 renners. In de tweede ronde demarreerde er nog eens een groep met de vier sterkste renners waaronder Leon Rooijakkers, Thijs van Duijnhoven, John van de Wijngaard en Johan van Eemeren. Er werd tactisch gekoerst maar Rooijakkers controleerde de wedstrijd van begin tot eind. Een aantal kilometer voor de finish zette hij een flinke versnelling in waar het drietal geen antwoord op had. Hij kwam zoals verwacht als een verdiende winnaar solo over de finish. Door als derde achter Van Eemeren over de streep te komen liep Van de Wijngaard in op zijn concurrenten Janny Spierings en Peter van der Putten. Beide zaten in de tweede groep die lange tijd aangevoerd werd door Johnny Engels. Engels liet hiermee een hele sterke indruk achter. Vlak voor de finish werd hij desondanks in de sprint gepasseerd door Van der Putten en Spierings. Van der Putten bleek uiteindelijk over de beste sprintbenen te beschikken en finishte voor Spierings. De strijd om de plaatsen twee, drie en vier in het algemeen klassement tussen Van der Putten, Van de Wijngaard en Spierings blijft ongemeen spannend door het onderlinge verschil van slechts 1 punt. De volgende editie, een Minitriathlon, staat gepland op zondag 3 juni rondom recreatieplas Berkendonk te Helmond.
Stand algemeen klassement: 1. Leon Rooijakkers 142; 2. Peter van der Putten 112; 3. John van de Wijngaard 111; 4. Janny Spierings 110; 5. Mireille van Schijndel 99; 6. Henk Martens 83; 7. Thijs van Duijnhoven 81; 8. Johan van Eemeren 79; 9. Richard Dwanna 68; 10. Johnny Engels 62; 11. Inge Nijhoving 54; 12. Ton van Duijnhoven 33; 13. Coen van Schijndel/Laurens van Herpt 24; 15. Bart van Schijndel 23; 16. Martijn Geerts 19; 17. Henny Engels 17; 18. Hans Verbruggen 16.