GAC succesvol tijdens Night Run Helmond

Afgelopen zaterdag 19 mei organiseerde HAC in Helmond voor de derde maal de Night Run in het centrum van de stad. Ruim 800 lopers en loopsters van jong tot oud kwamen over de finish van deze gezellig loop. Een tiental lopers van de GAC gebruikten deze wedstrijd als laatste test voor de Gemert City run van aankomende zaterdag. En van deze tien waren er maar liefst vijf die een nieuw persoonlijk record wisten te lopen. Dus met de vorm voor de city run zit het helemaal goed.

Op de tien kilometer drie lopers van de Gemertse Atletiek Club aan de start waaronder Wesley Sleegers. ‘Vanaf de start ging het zó goed. Ik kon het tempo heel goed vast houden, héél tevreden’ was de reactie van de uitgeputte maar blije Wesley na de race. Tegen Mesgina Tesfay was Wesley niet opgewassen maar met zijn tweede plaats in een dik persoonlijk record van 35.16min. kon de gedreven Wesley terecht super blij zijn.
De tweede GAC loper op het podium bij de tien kilometer was Stevan Leppink. Een groot gedeelte van de wedstrijd liep Stevan samen met clubgenoot Erwin van Dommelen in de strijd om de derde podiumplek maar het was Stevan die in de laatste ronde het voortouw nam en als nummer drie over de finish kwam in een mooie tijd van 36.43min. Maar ook Erwin van Dommelen kon na de race zeer content zijn. Zijn tijd van 37.00min betekende voor hem een nieuw persoonlijk record.

Dan de vijf kilometer. Annemieke Pluijm was de enige vrouwelijke deelnemer van de GAC in Helmond. Zij liep een tijd van 32.31min. Een keurig resultaat voor Annemieke die volgende week in Gemert  een tien kilometer zal gaan lopen.
De 18.45min die Wiljo Ermers nodig had voor zijn vijf kilometer betekende voor deze altijd enthousiaste loper een persoonlijk record. Dus ook Wiljo had wat te vieren. Roel Peters was de volgende loper die de finish passeerde in een tijd van 18.54min.
Bart van Summeren liep een paar weken geleden in Lieshout al een persoonlijk record en scherpte dit in Helmond nog weer aan. Met zijn tijd van 20.03min nadert hij de 20 minuten grens met rasse schreden. De jonge Stijn van Dommelen liep een goede wedstrijd en ook voor hem was er een nieuw persoonlijk record. Voor het eerst onder de 21 minuten. De tijd van Stijn 20.56min. Top gelopen!
Martijn Stigter en Martijn Blankers waren aan elkaar gewaagd. Martijn Stigter finishte in 21.55min en was hiermee ruim sneller dan zijn wedstrijd in Lieshout en Martijn Blankers passeerde de finish één seconde later na 21.56min.

Aanstaande zaterdag staan al deze lopers samen met nog een flink aantal andere leden van de Gemertse Atletiek Club aan de start van de Gemert City Run.