Derde Gemert City Run weer één groot loopfeest!

Afgelopen zaterdag was alweer de derde editie van de Gemert City Run.
Het weer was misschien iets te warm, maar dat nam niet weg dat door het enthousiasme van de organisatie, vrijwilligers, deelnemers en het publiek het weer een zeer geslaagd en gezellig feestje werd.
Het parcours was dit jaar weer iets aangepast, maar bij alle afstanden was het weer fijn lopen door het mooie Gemert. Ook mede dank zij het publiek langs de kant met een tuinslangetje of mooie krijttekeningen op de weg.
Aan de start van de 1500 meter Kids Run stonden dit jaar heel veel kinderen van 4 t/m ± 12 jaar die alleen of samen met een ouder het parcours op gingen. De warming-up werd gedaan door het kleurrijke duo Anke en Dennis die ook samen de scholen bezocht hadden om de kinderen enthousiast te maken voor dit loopfeest.
Onze GAC-ers liepen de volgende tijden: Danique Adriaans 6.36 min, Remco Adriaans 6.39 min, Hugo Bisschops 6.51 min, Lisa Schrama 7.28 min, Daphne van de Ligt 8.14 min, Sem Bevers 8.59 min, Meike Bevers 10.35 min, Maud van Gemert 11.14 min en Amber Bevers 22.18 min.
Daarna was de start van de 5 km. Namens GAC Gemert deden er ook verschillende C-junioren mee aan de 5-km wedstrijd. Ryan Rooijackers had last van de warmte maar finishte toch heel knap in een tijd van 20.18 minuten. Hij werd daarmee 19e bij de mannen en dat is een mooie prestatie omdat hij daarmee heel veel volwassen lopers achter zich heeft gelaten. De volgende C-junior was Jelle van Oosterwijk. Hij liep een mooi constant tempo en wist het laatste stuk nog te versnellen. Jelle liep in een tijd van 22.25 minuten naar de finish en werd daarmee 31e bij de mannen. Bart Manders had het zwaar tijdens het tweede gedeelte van de wedstrijd, maar met de finish in zicht lukte het hem zijn tempo op te voeren zodat hij niet meer werd ingehaald. Bart liep een tijd van 25.12 minuten en werd daarmee 66e bij de mannen. Jesper Pluijm kreeg al snel last van de warmte en was blij dat hij gebruik kon maken van de extra waterpost. Na een snelle start moest hij toch zijn tempo wat laten zakken en kwam in een tijd van 32.31 minuten over de finish.
Ook bij de 5 en 10 km vele GAC mannen en vrouwen aan de start. Sommige liepen mee met de bedrijvenloop en andere individueel. Door het warme weer geen echte topprestaties, maar dat geeft niet. Bij dit gezellige feestje wil je gewoon bij zijn.
Dat bleek ook tijdens de afterparty met als klap op de vuurpijl het feestteam. Wat een feest tot in de late uurtjes.
Wederom heeft de organisatie van de Gemert City Run waar ook veel GAC-ers zich voor ingezet hebben weer een geslaagd evenement neergezet wat volgend jaar zeker herhaald zal worden.