Competitie wedstrijd GAC-jeugd in Venray

De CD competitie in Venray begon wat bewolkt, maar eidigde met rode neuzen. De D junioren waren aanwezig met een jongensteam en een meisjesteam. Voor een enkeling was dit de eerste keer wedstrijd, voor een andere de eerste keer geen Athletic Champs wedstrijd, en natuurlijk waren er een paar ouwe rotten in het Atletiek CD competitie wedstrijd vak.
Allereerst de D dames. Xanne van de Valk had twee onderdelen. Ze kwam uit op de 60 meter sprint. Daar waren veel geduchte tegenstanders. Ze bracht het er goed vanaf met een mooie tijd 9.64 sec. over het hoogspringen was ze best tevreden. Een hoogte van 1.25 meter. Het waren allen persoonlijke records die Daphne van de Ligt behaalde. We beginnen met kogel; 5.43 meter, een verbetering met bijna een meter! Ze sprong ook nog verder, namelijk 2.8 meter. De estafette die ze met haar teamgenoten deed: 38 seconden over de 4×60 meter. Floor Vulders-Jochems was natuurlijk ook van de partij. Ze nam een lange afstand voor haar rekening. De kilometer liep zij in 3:48,62. Ook ging zij over de hordes op de 60 meter in 13.37 seconden, een nieuw PR! En dan als laatste Alies van Oosterwijk. Ook zij liep de kilometer, iets langzamer dan Floor; 3:52,96. Met de speer gooide zij 8.51 meter.
Ook de jongens D junioren hebben een mooie prestatie geleverd. Ben, Valentijn en Dies namen het op tegen de rest van de atletiek verenigingen. Ben van Boxmeer had de volgende onderdelen: Hoogspringen 1.35 meter. Met de 80 meter sprint was hij wel snel, maar helaas net geen PR 13.02 seconden. Bij de discus gooide hij een dikke 3 meter verder, en dat pr staat nu op 16.16 meter! Valentijn van Berloo sprong 1.40 meter hoog, een verbetering van zijn record. Hij deed ook mee met de 80 meter horden. Hij liep/sprong deze in 15.72 seconden. Zelfs met verspringen verbeterde hij zijn afstand, hij sprong namelijk 3.72 meter! En dan Dies van Berlo. Als je voor de eerst keer mee doet aan een wedstrijd is alles een record. Dies deed met zoveel verve en enthousiasme mee, dat dit de eerste van vele wedstrijden zal zijn. De 80 meter liep hij in 13.7 seconden, de discus gooide hij 12.66 meter ver. De kogel vloog vanuit zijn nek naar 5.07 meter!
De jongens C junioren werden heel mooi 3e overall. De volgende atleten hadden de volgende prestaties:
Jelle van Oosterwijk: 800 meter 2:35.81, en samen met Ryan Rooijackers (en twee AV De Keien atleten) haalde hij de tweede plek met de 4×100 estafette in 52:18 seconden
Ryan Rooijackers: 100 meter horde 17.88 seconden, verspringen 5.08 meter
Jesper Pluijm: kogelstoten 7.36 meter, en speerwerpen 26.14 meter
Bart Manders: 150 meter in 21.35 seconden, en de 800 meter in 2:29.49 seconden