Zes podium plaatsen voor GAC lopers bij eerste Kings & Queens loop Lieshout

De Oranjeloop in Lieshout heeft sinds dit jaar plaats gemaakt voor de Kings & Queens loop.
Op Koningsdag, 27 april, werd deze loop voor de eerste keer georganiseerd. De langere afstanden zijn uit de wedstrijd gehaald en in plaats daarvan kunnen de lopers kiezen uit vier kortere lopen met een maximum van 10 km. Het parcours gaat over een ronde van twee en een halve kilometer met flink wat bochtenwerk.
Zeventien lopers van de Gemertse Atletiek Club namen deel aan de eerste editie op het nieuwe parcours.

Op de 5 kilometer bij de mannen was het een clean sweep voor de heren van de GAC met als overtuigende winnaar Wesley Sleegers. Wesley begint steeds beter in vorm te raken. Dit was al te zien bij de Molenbroek loop in Gemert een paar weken geleden waar hij zijn persoonlijk record op de 15km verbeterde. Ook in Lieshout ging het crescendo voor de GAC-er. Zijn tijd van 16.45min was opnieuw een nieuwe persoonlijke besttijd en goed voor de eerste plek dus. Ook de nummer twee Erwin van Dommelen mocht met zijn tijd van 18.13min een nieuw persoonlijk record in de boeken schrijven evenals Roel Peters die na een zeer goede wedstrijd eindigde als derde in een mooie 18.41min. Een geheel blauw podium dus bij de mannen 5km.
De uitslagen van de overige GAC lopers op de 5km:
5 Wiljo Ermers 19.20min; 6 Bart van Summeren 20.04min; 9 Jelle van Oosterwijk 21.13min; 10 Henk van Eck 21.45min; 11 Bart Manders 21.53min; 14 Martijn Stigter 22.40min.

Bij de 5 km was het podium dan wel niet helemaal blauw maar toch twee van de drie waren afkomstig vertegenwoordigden hier de Gemertse Atletiek Club.
Alies van Oosterwijk liep een dijk van een wedstrijd. Voor de jonge loopsters uit Gemert is 5 km nog een flinke afstand maar Alies bewees deze toch al goed aan te kunnen. Met haar tijd van 22.23min kwam ze als de nummer twee over de meet en mocht zodoende op het podium plaatsnemen. Henny Dekkers werd fraai derde op de 5km in een prima tijd van 22.41min.
Rowena van de Vossenberg kwam eveneens uit op deze afstand en werd vijfde in een tijd van 23.56min.
Annemieke Pluijm had gekozen voor drie ronden. Dit betekende 7,5 km voor haar. Annemieke finishte na precies 47.00min.

De 10 km was voor Dorus Jaspers een laatste test voor de marathon in Utrecht over twee weken.
Dorus liep een uitstekende wedstrijd en wist zichzelf te verbazen met zijn tijd van 37.58min. Deze tijd was ook nog eens goed voor een tweede plek op de 10km.
Stefan van Oosterwijk werd vijfde op deze afstand in 40.03min. en Frans van Hak en Maarten Manders werden respectievelijk elfde en dertiende in 42.08min en 42.26min