Vijftien pupillen, vijf junioren en mascotte Speedy stonden enthousiast aan de start van de Bouwgroep van Schijndel Molenbroek Trimloop.

Zondag 8 april was de jaarlijkse Bouwgroep van Schijndel Molenbroek Trimloop op en rond de atletiekbaan van GAC. De lucht was blauw, het zonnetje scheen, iedereen had er zin in…wat wilden de atleten nog meer. Het startsein kon gegeven worden!

Alle pupillen liepen de jeugdloop van 1240 meter.
De A-pupillen Danique, Imke, Ella en Giel P. gingen na een high-five van Speedy snel van start.
Ella en Giel hadden een echte strijd om als eerste over de finish te komen. Uiteindelijk kwamen Ella en Giel beiden met 5.31 minuten over de finish. Ella finishte met een grote lach op haar mond net na Giel, maar binnen dezelfde seconden nog. Danique werd naarmate de wedstrijd vorderde roder en roder op haar wangen. Haar ontzettende gedrevenheid leidde er toe dat ze als tweede van de meisjes finishte met een tijd van 6.03 minuten. Imke had ontzettend veel doorzettingsvermogen en liep keurig in een voor haar fijn tempo. Op het laatste gaf ze nog echt alles en sprintte ze naar de finish. Ze kwam als twaalfde binnen met 8.08 minuten.
Ook de elf Mini/C/B-pupillen lieten zien wat ze in hun mars hadden. Bij de jongens liep Giel O. een erg sterke wedstrijd en werd tweede met 5.54 minuten. Remco, met veel doorzettingsvermogen, werd derde met 6.14 minuten. Hugo wist goed te doseren en werd vierde met 6.51 minuten.
Bij de meisjes werd Lisa, net een paar seconden achter A-pupil Danique, derde met 6.08 minuten. Puk had even een moeilijk bij de finish, maar werd keurig vijfde met 6.14 minuten. Fenne gaf precies genoeg om niet te moe te finishen en werd zevende met 6.33 minuten. Maud J. , nog maar net lid, werd achtste met 6.50 minuten. Meike liep zonder achterom te kijken en werd negende met 7.12 minuten. Daniaya liep ook keurig in een constant tempo twee ronden en werd tiende met 7.21 minuten. Amber liep mooi in haar eigen tempo achter de anderen aan en werd elfde met 7.22 minuten. Pip liep als voorbereiding op de Cityrun de 3,8 kilometer en eindigde op een vierde plaats met 20.39 minuten.
De junioren liepen allemaal 3,8 kilometer.
D-junior Alies, een hardloopster uit een sportieve hardloop familie, liep de 3,8 kilometer in een hele mooie snelle tijd van 17.24 minuten.
Daarnaast streden er ook nog drie C-junioren om podiumplaatsen. Hier werd Jelle derde. Hij kwam nog net voor zijn zusje Alies binnen met 17.20 minuten. Bart had ook weer een goede comeback en eindigde zesde met 18.41 minuten. Jesper, ondanks een pijntje, werd negende met 20.53 minuten.
B-junior Jeske liep de wedstrijd keurig ondanks wat zijpijn uit. Zij finishte op een verdiende tweede plek met 19.45 minuten.

Het was weer een gezellige en sportieve eigen wedstrijd waarbij alle atleten weer ontzettend hun best hadden gedaan en hadden genoten van deze zonnige en actieve dag!
De uitslagen van iedereen en dus ook van de senioren kun je vinden op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018040815319