GAC-Pupillen naar eerste gezellige en warme Athletics Champs wedstrijd in Den Bosch!

Zaterdag 21 april stonden de pupillen keurig op tijd op de parkeerplaats bij GAC klaar om te vertrekken naar O.S.S.VOLO in Den Bosch.
De vier Mini/C/B-pupillen Daniaya, Giel, Hugo en Remco gaven, in de warme zon en met af en toe even een peptalk, alles wat ze in huis hadden. Ze startten samen met 7 gezellige pupillen van AV De Keien de teamestafette. Met een tijd van 3,14.8 seconden op de stopwatch sloten ze dit onderdeel af.
Vervolgens gingen ze direct door naar vortex werpen. Hugo was erg geconcentreerd. Hij keek keurig elke keer of de punt van de vortex naar voren wees en nam een goede beginhouding aan. Zo vloog de vortex met een zeer mooie techniek naar 11.50 meter. Ook Daniaya was erg geconcentreerd. Zonder over de schuimblok te stappen liet ze de vortex tot 10.00 meter komen. Giel liet de vortex in een keurige rechte lijn over het veld vliegen en evenaarde zijn persoonlijke record van 11.50 meter. Remco gebruikte al zijn kracht en bracht de vortex naar 14.50 meter. Dit was een nieuw persoonlijk record voor hem.
Daarna was het onderdeel hurkhoog aan de beurt. De denkbeeldige cadeautjes boven de hurkhoogstok waren waarschijnlijk niet leuk genoeg om de persoonlijke records te verbreken, maar zorgden wel voor veel plezier en er was bij iedereen veel doorzettingsvermogen.
Bij het slingeren regende het 4 persoonlijke records. Daniaya slingerde 5.50 meter, Remco 7.50 meter en Hugo en Giel 8.50 meter.
Na het slingeren was het hordelopen aan de beurt. Met het vooruitzicht dat de trainster samen met mascotte Speedy ook een keer over de horden zou gaan lopen vlogen ze over de horden. Giel in 8.7 seconden. Daniaya, Remco en Hugo verbeterde hun persoonlijke records. Daniaya liep het in 8.1 seconden, Remco in 8.0 seconden en Hugo in 7.9 seconden.
Bij de sprint vlogen ze ook weer over de baan. Allemaal in de 7 seconden. Giel wist hier, nadat Speedy in het zicht zat, een persoonlijk record te behalen. Hij liep de 40 meter in 7.4 seconden.
Met het onderdeel meters maken kreeg de trainster eerst nog even de instructie bij wie ze wil en bij wie ze niet mocht aanmoedigen voordat ze gingen starten. Binnen 4 minuten liep iedereen eigenlijk wel 2 ronden. Net iets minder of net iets meer dan 800 meter.
Ook zes A-pupillen waren bij deze wedstrijd aanwezig. Enkele mooie prestaties van deze pupillen:
Faye wist de vortex maar liefst over de 20 meter te werpen, 24.50 meter. Sara en Imke lieten hun spierballen zien. Imke stootte de 2 kilogram kogel 4.60 meter ver en Sara stootte de kogel 5.80 meter. Ella, Danique en Kyan liepen binnen 6 minuten over de 1000 meter. Ella liep 1375 meter, Danique 1150 meter en Kyan 1025 meter.
De pupillen hadden vele mooie technische verbeteringen laten zien en konden dan ook tevreden met een glimlach en het zonnetje boven hun hoofd naar huis.
Voor meer uitslagen zie: www.atletiek.nu.