Eerste competitiewedstrijd in Helmond

Super mooi weer in Helmond voor super prestaties van de GAC atleten. De eerste competitie wedstrijd van het seizoen was daar, en GAC had een delegatie van 4 personen. Net niet genoeg voor een complete ploeg maar gelukkig was daar Atletiek vereniging De Keien uit Uden om ondersteuning te bieden. Een combinatie ploeg werd gevormd, er werd samen getraind, en de prestaties waren daar!
Jelle van Oosterwijk, een constante bij wedstrijden van GAC, nam de discus ter hand, en liep de 100 meter sprint. Duchtige concurrentie vanuit Brabant en Limburg was aanwezig en dus was het opperste concentratie. De discus vloog niet tot een nieuw PR, maar Jelle leverde een goede prestatie met een afstand van 18.17 meter liet hij 6 concurenten achter zich. De 100 meter sprint was meer zijn onderdeel, daar werd een zeer goede tijd neergezet, namelijk 13.23 seconden. Hij verslag daarmee teamgenoot Bart Manders die de 100 meter liep in 14.11 seconden. Bart kon dat hebben want zijn tijd op de 800 meter was ontzettend goed. Zijn race werd zeer goed opgebouwd. Niet te hard van stapel lopen in het begin, de concurrentie eens aankijken, daarna versnellen, en een fantastische tijd neerzetten en derde worden in zijn serie. Na het inhalen van 3 medelopers kwam zijn tijd op 2:34,93. Een zeer mooi PR!
Ryan Rooijackers was natuurlijk ook van de partij. Hij liep samen met 3 “De Keien” atleten de 4×100 meter. De training samen met die atleten wierp zijn vruchten af. De wissels gingen soepel en snel, en ze werden een mooie 4e overall. De tijd was 52:77 seconden. Hij had nog twee andere onderdelen op zijn naam staan, namelijk de 100 meter hordelopen, en het hoogspringen. Beide over een stokje heen springen. Dat ging hem goed af, ware het niet dat de onderdelen zich tegelijk afspeelden. Na zijn horde, die hij in 18:45 aflegde en daarmee 6e werd, moest hij meteen aan de bak bij het hoogspringen. Zijn aanvangshoogte waren ze al voorbij dus hij moest op 1.35 meter beginnen. Peulenschil voor Dhr. Rooijackers. Hij sprong zijn PR hoogte niet lang daarna, 1.50 meter, maar er zat meer in. Daar gaat op getraind worden, dat nieuwe PR is er zo.
De ster van GAC was Jesper Pluijm, met 2 dikke PR’s had hij een fantastische dag. Kogel en discus waren zijn onderdelen. Met de 4 kilo kogel had hij nog geen wedstrijd gestoten. Automatisch PR dus, maar.. Die 4 kilo kogel kwam verder dan de 3 kilo kogel die hij vorig jaar hanteerde! Een geweldig pr dus. Een zelfde verhaal met de speer, zijn tweede wedstrijd met de 600 gram speer, maar liefst 200 gram zwaarder dan hij gewend is. Ook daar vloog de speer verder dan de lichtere variant. Een geweldig PR van 26.88 meter! De 30 meter is in zicht en gaat er dit seizoen zeker komen.
Al met al een zeer geslaagde dag van GAC met hulp van “De Keien”.
Onderstaand de uitslagen van de andere GAC ateten:
MJD,
4x60m 36,92 sec. Discus Daphne vd ligt 10.18 en Alies van Oosterwijk 11.71 meter, Hoog 1.25 meter Xanne vd Valk, 60 meter horde Floor Vulders-Jochems 14,20 seconden, Speer Daphne vd Ligt 7.25 meter, Amy Verkampen 3.43 meter, 1000 meter Alies van Oosterwijk 3:52,77 en Floor Vulders-Jochems 3:46,93, Kogelstoten Xanne vd VAlk 8.02 meter, 60 meter sprint Daphne vd Ligt 11,13 seconden en Amy Verkampen 10,25 seconden
JJD:
Kogelstoten Valentijn van Berloo 6.37 meter, 80 meter horde 16,72 seconden, verspringen Ben van Boxmeer 3.90 meter, Hoogspringen Valentijn van Berloo en Ben van Boxmeer 1.30 meter, 80 meter sprint Ben van Boxmeer 13,23 seconden