Spannende eerste Challenge editie Triathlongroep Gemert

Het eerste onderdeel van de Challenge competitie 2018 van triathlongroep Gemert kende een spannende ontknoping. De 5 kilometer run werd beslist in een eindsprint. Leon Rooijakkers was het die de eerste winst op zijn naam schreef door met een beenlengte verschil als eerste over de streep te komen.
Elk jaar wordt er binnen triathlongroep Gemert een Challenge competitie georganiseerd. Deze competitie bestaat uit zwemmen, fietsen, lopen of een combinatie daarvan. Op woensdag 21 februari j.l. is het eerste onderdeel, de 5 kilometer run, in een snerpende kou afgewerkt op de atletiekbaan van GAC. Het Challenge record op deze afstand is nog steeds in handen van Coen van Schijndel met een tijd van 18.37 minuten en dateert uit 2007 tijdens de eerste Challenge editie. Na het startschot was het Coen van Schijndel die de leiding nam. 3 kilometer liep de routinier voorop totdat Johan van Eemeren de koppositie overnam met Leon Rooijakkers en Thijs van Duijnhoven in zijn kielzog. Johan werd door het duo tactisch gevolgd. In de laatste ronde werd het tempo opgevoerd door Leon, en 100 meter voor de eindstreep werd de spint ingezet door het trio. Leon kwam als eerste over de streep, nipt gevolgd door Thijs. Het volgende onderdeel, een Endurance met diverse ATB-Run combinaties, staat gepland op 2 april aanstaande.
Uitslagen 5 kilometer run: 1. Leon Rooijakkers 19.54; 2. Thijs van Duijnhoven 19.55; 3. Johan van Eemeren 19.58; 4. Coen van Schijndel 20.20; 5. Bart van Schijndel 22.02; 6. Peter van der Putten 23.44; 7. Henk Martens 23.45; 8. Mireille van Schijndel 24.48; 9. Janny Spierings 25.16; 10. Johnny Engels 25.20; 11. John van de Wijngaard 26.17.