Podiumplaatsen GAC – loopsters tijdens Berden voorjaarsloop in Venlo

Een zevental lopers en loopsters van de Gemertse Atletiek Club stonden op zondag 4 maart aan de start van de Berden voorjaarsloop in Venlo. Deze gezellige loop over 15km. wordt door veel lopers
gebruikt als voorbereidingswedstrijd voor de Venloop halve marathon later in de maand.

Stefan van Oosterwijk ging de wedstrijd in zonder verwachtingen. Stefan kampte gedurende het winterseizoen met wat blessureproblemen en de Berdenloop was voor hem een test om te zien waar hij op het moment staat. Een groot gedeelte van de wedstrijd liep hij alleen maar kon zijn beoogde tempo toch goed handhaven. Met zijn zesde plek bij de masters 40 en een tijd van 1.00.52uur was Stefan dan ook tevreden.
Ron Vermeulen en Adriaan Dekkers moesten de kleuren van de GAC hoog houden bij de mannen 60.
De eerste 11 km van de wedstrijd liepen de twee samen in een groep waarbij Ron een behoorlijk deel van het kopwerk deed. Na 11 km kon Adriaan het tempo niet mee volgen en moest Ron laten gaan.
Voor Ron was er een vierde plek met een tijd van 1.04.08uur en Adriaan finishte als de nummer vijf bij de mannen 60 na 1.05.02uur.
Voor Fannie van Bree was het al weer even geleden dat ze nog eens een wedstrijd over 15km. liep dus het was even zoeken. Maar gaandeweg de wedstrijd vond Fannie haar ritme en kwam bij de vrouwen als nummer vijf overall over de finish. Fannie komt uit in de categorie V40 en haar vijfde plek overall was goed voor een tweede plaats bij de V40. De tijd van Fannie was 1.07.01uur.
Eefje Melssen kon na afloop ook terug kijken op een goede wedstrijd. Helaas voor Eefje kwam ze net naast het erepodium terecht. Maar haar mooie vierde plek bij de vrouwen senioren en tijd van 1.08.55uur mochten er zeker zijn.
Angela Schonenberg komt eveneens uit bij de vrouwen senioren. Voor Angela was er in Venlo een mooi nieuw persoonlijk record op te tekenen. Haar tijd van 1.18.32uur was ook nog eens goed voor een veertiende plaats in haar klassen.
De tweede podiumplek was voor Henny Dekkers. Zij behaalde in haar laatste wedstrijd bij de V50 een derde plek met een tijd van 1.18.49uur.

Roel Peters koos voor de Rico Salvettiloop in Moergestel. Met een tijd van 38.50min over 10km en een zevende plek bij de M35 kon ook Roel terug kijken op een goede wedstrijd.