NK halve marathon in Venlo met clubrecord en drie persoonlijke records GAC

Zondag 25 maart werd het NK halve marathon gelopen als onderdeel van de Venloop in Venlo.
Maar liefst 10.000 deelnemers stonden aan de start voor dit evenement. Onder hen tien lopers van de Gemerste Atletiek Club die van start gingen voor dit NK.
De weergoden waren de lopers goed gezind in het Limburgse. Een lekker zonnetje en niet al te veel wind dus prima weer voor de halve marathon.

Voorafgegaan door het Wilhelmus klonk om 14.00uu het startschot en kon het feest beginnen. Want een feest is het in Venlo. Langs het hele parcours van 21,1 km staan massa’s supporters, muziek in de vorm van dweilorkesten en bandjes en in ieder stadsdeel of dorp is het super druk en gezellig.
Dit stimuleert de loper wel om door te zetten en zo een goed resultaat te behalen.
Bij de mannen 75 was het Antoon Bekkers die voor een nieuw clubrecord zorgde. Met zijn tijd van 2.05.44uur werd Antoon de nummer drie in zijn leeftijdsklasse. Voor het NK moest hij strijden bij de M70 en Antoon behaalde in dit kampioenschap een mooie vijfde plaats.
Een drietal lopers behaalde een fraai nieuw persoonlijk record tijdens de wedstrijd.
Erwin van Dommelen liep een dijk van een wedstrijd. Dat hij op de goede weg is staat buiten kijf. Erwin verpulverde zijn pr met bijna acht minuten en bracht zijn nieuwe top tijd naar 1.22.49uur. Dit leverde Erwin een elfde plek op in zijn klasse M40. In dezelfde klasse zagen we Stefan van Oosterwijk als de nummer dertien over de meet gaan in een tijd van 1.26.23uur.
Ook Angela Schonenberg scherpte haar persoonlijk record fors aan. Haar toptijd stond maar 3 seconden onder de twee uur voor de wedstrijd. Na de wedstrijd bleek die fors aangescherpt. Angela finishte in 1.55.43uur. Chapeau voor Angela.
De derde met een nieuw pr was Eefje Melssen ook zij door een dikke minuut onder haar vorige record en finishte in 1.42.16uur. Eefje werd hiermee zesde bij het NK V35.
Een top vijf notering op het NK was er ook voor Fannie van Bree. Fannie loopt in de klasse V45 en met haar mooie tijd van 1.36.31uur kwam Fannie tot plek vijf. Henny Dekkers werd eveneens vijfde. In de klasse V60 kwam Henny tot 1.49.48uur.
Wiljo Ermers (M35) en Ron Vermeulen (60) waren aan elkaar gewaagd tijdens de wedstrijd. De netto tijden van de mannen lagen maar twee tellen uit elkaar. Voor Wiljo was dat 1.32.20uur en voor Ron 1.32.22uur.
Beide mannen waren content met hun tijd.
Dorus Jaspers finishte als de nummer elf bij de mannen 50. De tijd van Dorus was 1.26.16uur. Dorus was hiermee tevreden en kan zich nu gaan richting op de voorbereiding van de marathon van Tilburg.

In de ochtend liepen Kim en Iza van Dinteren mee met de kidsrun over één km. Kim liep een tijd van 4.35min en Iza finishte na 4.57min. Goed gelopen allebei.

Een mooie dag met prima resultaten voor de lopers van de Gemertse Atletiek Club.