Clubcross GAC in Gemert

Zondag 25 maart was het tijd voor de laatste crosswedstrijd van het seizoen: de clubcross van de Gemertse Atletiek Club. Deze wedstrijd werd op en rondom de atletiekbaan gehouden. De zon scheen lekker en er was weinig wind. Kortom, heerlijk loopweer!

Bij de D-junioren deden Gijs van de Ven, Alies van Oosterwijk, Floor Vulders-Jochems, Amy Verkampen en Daphne van de Ligt mee. Ze liepen allemaal een afstand van 2500 meter. Gijs had last van een kleine blessure, maar kon gelukkig de wedstrijd uitlopen in een tijd van 11.27 minuten. Floor liep een goede eerste ronde, maar kon het tempo niet vasthouden en werd ingehaald door Alies. Alies liep daarna goed door en finishte knap als 1e meisje in 10.53 minuten. Floor finishte als 2e meisje in 11.10 minuten. Amy en Daphne liepen mooi hun eigen race en hadden allebei nog energie over voor een eindsprint. Amy finishte als 3e in 11.36 minuten en Daphne als 4e in 14.35 minuten. Daphne werd vanwege haar doorzettingsvermogen en fanatisme ook nog benoemd tot GAC-atleet van de maand!

Bij de jongens C-junioren liepen Bart Manders, Jesper Pluijm en Jelle van Oosterwijk mee. Ook zij liepen 2500 meter. Jelle liep vanaf het eerste moment voorop en hield zijn koppositie de hele wedstrijd vast. Hij finishte in een mooie tijd van 10.36 minuten. Bart heeft niet veel crosswedstrijden gelopen dit seizoen, maar hij wist toch als tweede te finishen in 11.02 minuten. Jesper heeft dit seizoen veel last gehad van zijn knie. Het weerhield hem gelukkig niet om mee te doen en finishte als 3e in 11.43 minuten.

Na deze wedstrijd werd ook het eindklassement van in totaal 6 crosswedstrijden opgemaakt. Iedereen die aan minimaal 4 wedstrijden had meegedaan, deed mee voor het eindklassement en werd beloond met een mooie beker.
Eindklassement:
D-junioren, jongens: 1e Gijs van de Ven, meisjes: 1e Floor Vulders-Jochems, 2e Alies van Oosterwijk, 3e Amy Verkampen, 4e Daphne van de Ligt.
C-junioren, jongens: 1e Jelle van Oosterwijk, 2e Jesper Pluijm.