Bas van de Burgt Nederlands Studenten Kampioen 60m horden

Zaterdag 10 maart werden in Apeldoorn de Nederlandse Studenten Kampioenschappen indoor atletiek georganiseerd. Namens GAC Gemert/Tilburg Universiteit nam Bas van de Burgt hieraan deel op de onderdelen hoogspringen en 60m horden.
De dag begon met de series van de 60m horden, waar Bas zich eenvoudig kwalificeerde voor de finale door als eerste over de finish te komen met een tweede overall tijd. Aan het eind van de dag stond de finale op het programma. Dit bleek een echte strijd te worden tussen Bas, Martijn Hoogewerf (Haarlem) en Bram Elevelt (Nijmegen). Bas en Martijn raakten elkaar twee keer maar desondanks kwam Bas in een seizoens beste tijd van 8.67 seconde als eerste over de streep op 5 hondersten gevolgd door Martijn en Bram. Hiermee werden zijn vele uren toegewijde trainingsarbeid beloond met een Nederlands Studenten Kampioenschap.
Tussendoor nam Bas ook nog deel aan het hoogspringen waar hij niet heel veel verwachtingen over had. Na een matig begin, pas in de derde poging de 1.80m gehaald, kwam hij ook nog over de 1.85m en de 1.90m en bijna zelfs nog over de 1.95 . Bas sprong even hoog als de nummer 3, maar omdat Bas een foutsprong meer maakte op 1.90m, moest Bas genoegen nemen met een hele mooie 4e plaats.