Vijf GAC-lopers op het eindpodium van de Limbra Cross Competitie

Zondag 4 februari stond de negende en laatste cross van de Limbra Cross Competitie op het programma, de Leudal cross in Haelen. Het parcours lag er prachtig bij en was door de vele afwisselingen van gras, zand, modder, heuvels en bochten lekker zwaar.
De lange cross (9405m) ging over vijf ronden. Op deze afstand liepen 9 GAC-lopers. Bij de mannen senioren stonden twee GAC-ers aan de start. Wiljo Ermers maakte de wedstrijd vroeg hard en liep naar een mooie tiende plek. Kort daarachter finishte een zeer sterk lopende Ara van den Eijnde op een elfde plek. Erwin van Dommelen was de snelste GAC-er vandaag en werd bij de M40 vijfde. In diezelfde klasse liep ook Stefan van Oosterwijk. Hij werd zevende in Haelen. Peter Verbruggen werd keurig tiende bij de M45 en Georgy Sinelshchikov achtste bij de M50.
In de klasse M60 vandaag twee GAC-ers, Ron Vermeulen en Henk van Eck. Ze liepen beide een sterke wedstrijd en werden respectievelijk vierde en vijfde.
Bij de vrouwen senioren werd Eefje Melssen wederom knap tweede op de lange cross.
De korte cross (4630m) had vandaag 2 deelnemers van GAC aan de start. Bij de mannen senioren werd Roel Peters twaalfde en werd Stijn Verbruggen na een sterke laatste ronde zestiende.
Bij de meisjes junioren B finishte Jeske van de Ligt als 9e en werd Ryan Rooijackers in de klasse jongens junioren C zeer knap derde. Ook een tweetal GAC pupillen hadden de reis naar Haelen gemaakt. Danique Adriaans behaalde bij de MPA een mooie zestiende plek en Remco Adriaans werd negende bij de JPB
Na de wedstrijden kon het eindklassement van de Limbra Cross Competitie opgemaakt worden. Na negen wedstriijden betekende dit vijf ereplaatsen voor de Gemertse Atletiek Vereniging. Voor Fannie van Bree was er een tweede plek in de eindklassering bij de korte cross V35 en ook Eefje Melssen mocht op plek twee plaatsnemen. Zij liep de lange cross bij de vrouwen in het circuit.
Erwin van Dommelen liep zijn eerste cross seizoen en werd meteen nummer twee bij de mannen40. Een tweede plaats was er ook voor Adriaan Dekkers in de klasse mannen60. Last but not least een hele mooie derde plek in de eindstand voor Georgy Sinelshchikov bij de mannen50.
Over twee weken wordt het crossseizoen afgesloten met onze eigen Commanderije Bosloop op zondag 18 februari in de Mortel. Na-inschrijven kan nog op de dag zelf!