Grote groep jeugdatleten aan de start van de 55e Commanderije Bosloop.

Op deze zonnige zondag stond de 55e Commanderije bosloop op het programma voor onze b – c en minipupillen.
Nadat de trainsters de startnummers hadden opgehaald en de kinderen hadden verzameld, was het tijd om het mooie, schoongeveegde parcours van de Commanderije Bosloop te verkennen en de warming-up te doen. De kinderen hadden er duidelijk heel veel zin in, wat ook aan de resultaten te zien was. Tegen 13.00 uur stonden ze allemaal aan de start, in een hele mooie starthouding, om aan hun cross te beginnen. Om 13.00uur precies klonk het startschot, en mochten ze gaan knallen op hun parcours dat bestond uit 2 rondes met een afstand van 1020 meter.
Remco Adriaans wist als 1e van de B-pupillen te finishen in een tijd van 4.34 en behaalde hiermee een 3e plaats, Giel van Oosterwijk werd 4e in een mooie tijd van 5.01 en Pip Mezenberg werd 4e in een tijd van 4.45. Bij de C-pupillen stonden 2 meiden aan de start, Lisa Schrama die 1e werd in 4.55 en Puk Geerts die 2e werd in een mooie tijd van 5.19. De minipupillen stonden deze keer met 3 dames aan de start, Fenne Hurkens werd 2e in een tijd van 5.00, Nikki Ermers behaalde een mooie 3e plaats in een mooie 5.40. Ook Alix Ermers liep deze cross heel dapper mee en werd 4e op deze afstand in een tijd van 6.17.
Bij de D-junioren deden Gijs van de Ven, Alies van Oosterwijk, Floor Vulders-Jochems, Amy Verkampen en Daphne van de Ligt mee. Gijs liep een afstand van 2050 meter. Na de start is het toch even dringen voor een goede plek. Gijs wist tijdens de race goed naar voren te lopen en finishte op een knappe 3e plek in 8.11 min. Floor, Alies, Amy en Daphne liepen een afstand van 1530 meter. Floor, Alies en Amy liepen in het eerste rondje bij elkaar. Daarna kon Alies afstand nemen en doordat ze ook nog een meisje inhaalde werd ze, met ruime voorsprong, knap 1e in 6.22 min. Floor liep vandaag minder lekker en werd vlak voor de finish nog ingehaald. Maar ze behaalde toch een mooie 3e plek in 6.43 min. Amy wist Floor goed bij te houden vandaag, alleen belandde ze net naast het podium op een 4e plek in 6.45 minuten. Daphne liep weer mooi haar eigen race en ze had fijn gelopen. Ze finishte in 8.41 minuten en ging ook tevreden naar huis.
Tevreden en voldaan gingen alle kinderen met een lekkere snelle Jelle naar huis.

De C junioren waren niet in grote getale aanwezig, maar het enthousiasme wel. De twee jongens van GAC, Jesper Pluijm en Jelle van Oosterwijk, zijn vaste kost bij de crossen. Het goede weer en de belofte van een “Snelle Jelle” koek aan de finish spoorde de twee aan. En het ging goed, beide op het podium met een goede tijd voor beiden. Jesper pakte de derde plek met een tijd van 16.58 en Jelle pakte de tweede plek met een tijd van 13.36