Bostraining van de pupillen

Zondag 4 februari was de tweede bostraining van het winterseizoen voor de Mini/C/B/A – pupillen.
De 11 pupillen: Lynn, Britt, Puk, Lisa, Hugo, Nikki, Justen, Amber, Meike en Ella en Imke startten in groepjes met de warming-up. De speeltuin in Handel was de plek voor de warming-up. D.mv. dobbelen werden er verschillende oefeningen gedaan, achtjes lopen om de picknicktafels, in het rek klimmen, opdrukken bij het bankje, in speeltoestel klimmen en al slingerend als een aapje met de stangen naar beneden enz. Daarna de bossen in naar de bekende trainingsberg. De training bestond o.a. uit veel samenwerken. Het begon al door samen een omgevallen boom van het pad te krijgen. Helaas was de boom voor 22 spierballen zelfs te zwaar. Maar dat mocht de pret niet drukken, want een stukje verder konden ze ook de berg op en af. Eerst nog even wat sneeuwvlokjes opvangen en sommige wat dennenappels rapen en daarna lieten ze enorm veel doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen zien. Met verschillende estafettevormen werd de berg op en af gelopen. Als laatste werd in een slinger ,
met elkaar vasthoudend d.m.v. estafettestokjes, de ronde over de berg gelopen. Lukte dit zonder los te laten dan moest trainster Sandra 2 ronden over de berg lopen. Helaas was het niet gelukt en konden de pupillen hun trainster niet met rode wangen en zweet op het voorhoofd naar huis zien gaan.
Volgende keer een herkansing. Het was een gezellige, witte, koude, energieke training vol samenwerking!