Nieuwjaarsreceptie GAC 2-1-2018

Goedenavond allemaal en welkom op de nieuwjaarsreceptie van GAC. Vorig jaar werd deze speech nog gehouden Heimen, maar dit jaar is de beurt aan mij om jullie allen een gelukkig Nieuwjaar te wensen als voorzitter van deze mooie vereniging. Een verenging waar ik al jaren trots lid van ben en welke voortdurend in beweging is. Dat er van alles gebeurt binnen GAC viel me ook weer op toen ik in voorbereiding op deze speech terugkeek naar 2017.
Een jaar waarin zowel binnen als buiten onze vereniging mooie momenten werden afgewisseld met persoonlijke ellende. Helaas hebben ook mensen binnen onze vereniging in 2017 afscheid moeten nemen van een dierbare. Zo overleed Ans Kusters, de vrouw van onze penningmeester Jo, in april van vorig jaar veel te vroeg. Daarnaast moesten we in juni van 2017 onverwachts afscheid nemen van Bennie Smits. Hij was lid en een van de grondleggers van de triatlongroep Gemert. Het zijn de herinneringen die hen ook in 2018 bij ons zullen houden.
Zoals ik al zei zijn er in 2017 gelukkig veel mooie dingen gebeurt bij GAC. Er zijn door verschillende GAC’ers mooie resultaten behaald in allerlei verschillende wedstrijden. Zo ging er een groepje atleten naar een indoorwedstrijd in Dortmund. Behaalde Bas vd Burgt podiumplekken bij het NSK en het BK meerkamp. Ook liep Janny Spierings knap de Ironman van Maastricht en liepen Mark & Coen van Schijndel de halve afstand in Binz afgelopen jaar. Er waren groepen atleten aanwezig bij de zevenheuvelenloop/nacht en werden er ook marathons gelopen. Een mooie 29e plaats voor Luc Schout bij de marathon van New York en veel mooie resultaten en PR’s bij de marathon van Eindhoven. Naast deze en vele andere knappe prestaties hebben de vrijwilligers van GAC ook dit jaar weer veel mooie evenementen en wedstrijden georganiseerd bij GAC. Naast de jaarlijkse succesvolle Brabants kampioenschappen meerkamp, de indoor, cross, molenbroekloop stonden ook dit jaar de ABC-wedstrijd op de agenda en werd het jaar zoals altijd vorige week weer afgesloten met de kerstloop. Naast de wedstrijden werd er dit jaar weer de jaarlijkse rommelmarkt georganiseerd, maar ook was er weer een trainingsweekend op ons terrein, een cursus reanimatie, uitjes voor de verschillende jeugdgroepen en natuurlijk de jaarlijkse feestavond. Daarnaast waren we zichtbaar tijdens de AH sportactie en zijn we actief zichtbaar door en voor onze sponsoren. Kortom; een vereniging die in beweging blijft.
En dat zie je ook terug in ons ledenbestand. Vorig jaar verwelkomde onze oude voorzitter nog ons 400e lid tijdens de nieuwjaarsreceptie. Inmiddels zitten we vandaag de dag op 431 leden. Iets waar we trots op kunnen zijn.
Trots ben ik ook op hoe actief veel leden zijn. Al het eerder genoemde wordt georganiseerd door onze vrijwilligers. Daarnaast hebben we met Rowena en Roderick dit jaar er ook weer twee nieuwe bestuursleden bij gekregen. Van al deze vrijwilligers werd tijdens onze feestavond dit jaar Nety Klein-Jan gekozen tot vrijwilliger van het jaar.
Ondanks dat het ontzettend goed gaat met de vereniging blijven we ook in 2018 op zoek naar nog meer vrijwilligers voor o.a. het bestuur, de kantinecommissie, de wedstrijden en vele anderen. Dit om ook in 2018 en daarna veel mooie dingen neer te gaan zetten met zijn allen.
Op de feestavond van afgelopen jaar hebben we een aantal persoonlijke jubileums gevierd. Maar ook de triatlongroep Gemert vierde dit jaar een jubileum. Ze bestonden namelijk dit jaar 30 jaar. Een jubileum om trots op te zijn en welke gevierd werd met een wedstrijd en BBQ.
Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn op de feestavond vandaar dat we vandaag hier nog twee mensen in het zonnetje willen zetten. Ten eerste is dat Coen van Schijndel. Hij is 25 jaar lid van GAC. Helaas kan hij pas wat later aanwezig zijn vanavond en zullen we hem dan nogmaals feliciteren.
Daarnaast wil ik graag Jose van Ansem naar voren roepen. Jose is een van de leden die vanaf dit jaar 50 jaar lid is van GAC!

Dan rest mij nog enkel om jullie allen een gelukkig en sportief 2018 te wensen. Ik hoop weer op een jaar met veel activiteiten, gezelligheid en plezier binnen onze vereniging. Fijne avond nog en de beste wensen!

Dennis van Esch, voorzitter GAC