Heldense bossen cross met drie podiumplaatsen voor GAC-lopers

In Helden stond afgelopen zondag 21 januari 2018 de zevende van negen Limbrawedstrijden op het programma. Na de storm van afgelopen week was het nog wel even spannend of de wedstrijd wel gelopen kon worden. Maar de organiserende vereniging Atletiek Helden kreeg het toch voor elkaar om in een paar dagen tijd met een aantal aanpassingen een parcours te bouwen. Het werd een zware maar mooie ronde in de prachtige bossen van Helden.
Het was niet helemaal duidelijk wat de precieze afstanden waren die gelopen moesten worden maar dat is ook allemaal niet zo heel belangrijk met het veldlopen. Feit is dat het een mooie wedstrijd was met flink wat strijd in de diverse leeftijdscategorieën. Met nog maar een paar wedstrijden te gaan is het zaak om je positie in de rangschikking te verdedigen of te proberen om nog een plekje te stijgen.
Drie mannen senioren van de Gemertse Atletiek Club stonden aan de start voor de lange cross. Wesley Sleegers was van hen de snelste met een mooie vijfde plaats. Maar ook Roel Peters en Ara van de Eijnden liepen een prima wedstrijd en werden respectievelijk nummer dertien en veertien in de druk bezette wedstrijd. Peter Verbruggen snelde in de bossen van Helden naar een tiende plaats bij de mannen masters45.
Dorus Jaspers was tevreden over zijn optreden bij de mannen 50. Dorus kwam in zijn klasse als de nummer zes over de streep. Ook Georgy Sinelshchikov komt uit bij de mannen 50 en werd fraai negende.
Zoals bijna iedere wedstrijd leverde Adriaan Dekkers strijd om een van de drie ereplaatsen bij de mannen 60. Ditmaal was er voor Adriaan een tweede plaats slechts enkele seconden achter de nummer één. Ron Vermeulen finishte in dezelfde categorie op plek vier en Henk van Eck werd hier de nummer zes.
Ook Eefje Melssen wist zichzelf in Helden op het podium te lopen. Eefje liep een heel goede race en kon goed uit de voeten op het zware parcours. Dit werd dan ook beloond met een hele mooie derde plek bij de vrouwen lange cross.
De wedstrijd van de korte cross ging over twee ronden met voor de GAC twee lopers aan de start.
Fannie van Bree kon zeer tevreden terug kijken op haar wedstrijd. In een goed opgebouwde race kon de Handelse loopster naar het einde toe goed doorgaan. Haar goede optreden werd voor Fannie beloond met een prachtige tweede plek bij de vrouwen 35.
Stijn Verbruggen had in Helden zijn dag niet. Maar klasse dat hij de wedstrijd toch voltooide. Voor Stijn was er een vijfentwintigste plaats bij de mannen korte cross.
Zoals iedere Limbrawedstrijd was ook Jeske van de Ligt weer van de partij. De jonge loopster uit de Mortel werd heel goed zesde bij de meisjes junioren B. Met nog twee wedstrijden te gaan in Venray en Haelen staan vier GAC lopers op plek twee in hun categorie. Zaak dus om dit vast te houden.