Grote delegatie GAC-lopers bij Vlakwatercross Venray

Zondag 28 januari stond cross nummer acht van het Limbracircuit op het programma. Het parcours was door de organiserende vereniging AV Venray op en top in orde gemaakt. Geen takje of blaadje was te zien op de snelle ronde in de bossen van Venray.

Vier malen moesten de deelnemers aan de lange cross de ronde van iets meer dan twee kilometer lopen. En zoals ieder jaar was het een drukte van belang tijdens de start. Goed kijken waar je loopt en dan zorgen dat je je plekje vind en dat je je pas goed kwijt kunt.
Bij de mannen senioren stond een vijftal GAC-ers aan de start. Wesley Sleegers gaat iedere week weer beter lopen. Ook in Venray bouwde hij de race goed op. Wesley werd zevende in het grote veld. Voor Wiljo Ermers was het zaak om rustig te beginnen na een weekje rust. Dit gedaan hebbende kon Wiljo later in de wedstrijd goed versnellen. Voor Wiljo een tiende plaats in deze categorie. Roel Peters, Ara vd Eijnden en Bart van Summeren werden respectievelijk veertiende, zestiende en achtentwintigste.
Erwin van Dommelen belandde bij de M40 net naast het podium en werd vierde en voor Stefan van Oosterwijk was het lang geleden dat hij een cross liep. Voor hem was er na een goed opgebouwde wedstrijd een mooie tiende plek (M40). Peter Verbruggen was de GAC deelnemers bij de M45 en legde beslag op plek 11.
Dorus Jaspers was de eerste loper uit Gemert die op het podium plaats mocht nemen. Een mooie derde plek was zij deel in het veld van de M50. Georgy Sinelshchikov werd hier veertiende.
De drie GAC lopers bij de M60 eindigden allemaal in de top tien. Een podiumplek was er voor Adriaan Dekkers met zijn tweede plek. Ron Vermeulen werd hier vijfde en Henk van Eck finishte als de nummer acht.
Ook voor Eefje Melssen was er in Venray weer een ereplaats. Met de week gaat Eefje sterker lopen en al die arbeid word beloond met mooie wedstrijdresultaten. In Venray was plek twee bij de vrouwen lange cross voor Eefje.

De korte cross had drie deelnemers van de GAC aan de start. Zoals iedere week mocht Fannie van Bree ook nu weer het podium beklimmen na afloop van haar wedstrijd bij de V35. Een tweede plek was er deze week voor Fannie. Bij de V45 werd Henny Dekkers vijfde.
Stijn Verbruggen liep een stuk beter dan vorige week en was in Venray de nummer negentien over de twee ronden van de korte cross.

Bij de meisjes junioren B liep Jeske vd Ligt een dijk van een wedstrijd. Jeske kon de hele wedstrijd over 3100m goed doorgaan en eindigde met een mooie achtste plek in de top tien.
Voor de jongens junioren C stond dezelfde afstand op het programma. Een sterk lopende Jelle v Oosterwijk zagen we als nummer acht over de finish flitsen en Jesper Pluijm kwam na een eindsprint als nummer eenentwintig over de streep.