GAC prominent aanwezig bij Huldiging Sportkampioenen Gemert-Bakel

Op maandagavond 8 januari was het weer zover: de jaarlijkse huldiging van de sportkampioenen Gemert-Bakel in de Eendracht. Ook dit jaar werden er weer diverse GAC-ers gehuldigd voor hun sportieve prestaties in 2017. Daarnaast bracht de avond voor GAC ook nog een aantal leuke verrassingen met zich mee.
Medailles en oorkondes voor viertal GAC-ers
In het eerste gedeelte van de avond was het tijd voor het huldigen van de sportkampioenen. Namens GAC mochten Fanny van Bree, Adriaan Dekkers, Ryan Rooijackers en Bas van de Burgt het podium beklimmen om daar uit handen van wethouder Martien Bankers hun welverdiende medaille met oorkonde in ontvangst te nemen. Fanny wist afgelopen jaar iedereen de baas te blijven over 9 crossen van het Limbracrosscircuit en werd 1e bij de vrouwen masters 35 op de korte cross. Adriaan deed dat bij de mannen, maar dan op de lange cross. Hij veroverde de 1e plek bij de mannen masters 60.
Ook Ryan Rooijackers wist afgelopen jaar de eerste plek op de cross te behalen bij de junioren D. Hij was de beste over 8 crossen van de Kempische competitie. Tot slot was daar Bas van de Burgt. Tijdens het Brabants Kampioenschap Meerkamp te Gemert behaalde hij de eerste plek bij de tienkamp met 6064 punten. Stuk voor stuk mooie prestaties van onze GAC-ers waarvoor zij welverdiend in het zonnetje werden gezet bij de huldiging van de sportkampioenen Gemert-Bakel.
GAC ontvangt nominatie voor Sportvereniging van het jaar
Tijdens het tweede gedeelte van de avond was er aandacht voor de Sport Awards van Gemert-Bakel. Zowel het talent, de sportman, sportvrouw alsmede de sportvereniging en vrijwilliger van het jaar werden in dit deel van de avond verkozen. Voor de aanwezige GAC-ers was het een complete, maar bijzonder leuke, verrassing dat de vereniging, samen met ZV Hydra en Basketbalvereniging Yellow Sox, was genomineerd voor de titel ‘Sportvereniging van het jaar’. Voorzitter Dennis van Esch mocht het podium betreden om de bloemen in ontvangst te nemen.
Uiteraard was er ook even tijd voor een kort gesprekje. Presentator Jan-Hein Opheij stipte nog maar eens aan hoe bijzonder het was dat de Gemertse Atletiek Club afgelopen jaar een groei van 11% in het ledenbestand wist te realiseren. Voorzitter Dennis verklaarde dat onder ander door het feit dat GAC een vereniging is waar iedereen zich thuis voelt. Buiten dat benadrukte hij tevens dat GAC volop de samenwerking opzoekt met andere verenigingen binnen de gemeente, waardoor er weer mooie, nieuwe initiatieven ontstaan. Iets om op door te blijven pakken. De titel voor sportvereniging van het jaar ging, helaas voor GAC, uiteindelijk naar Basketbalvereniging Yellow Sox uit Bakel, maar dat neemt niet weg dat het voor GAC zeker een leuke vernoeming is.
Fanny van Bree genomineerd voor titel Sportvrouw van het jaar
Dat was nog niet alles voor GAC. Ook Fanny van Bree mocht voor de tweede keer deze avond het podium beklimmen. Zij was genomineerd voor de titel ‘Sportvrouw van het jaar’. Fanny beaamde wat voorzitter Dennis eerder die avond had benoemd: “GAC voelt als thuis komen. Het is er gezellig en je kunt er samen met anderen trainen voor het behalen van je doel.” En zo is het maar net. Samen met wielrenster Sylvie Swinkels en zwemster Silke van de Weijer wachtte Fanny vervolgens vol spanning af welke naam er uit de envelop van wethouder Bankers zou verschijnen. De titel ging uiteindelijk naar wielrenster Sylvie Swinkels uit Handel. Desalniettemin was het voor Fanny zeer zeker een welverdiende nominatie!