GAC-jeugd goed vertegenwoordigd bij de Vlakwatercross Venray

Vanmiddag was het zover, de 4e cross op het programma voor de b-c-mini pupillen. Om 13.15uur begonnen we met ons 4tal bestaande uit Giel van Oisterwijk, Remco Adriaans,Fenne Hurkens en Nikki Ermens aan de warming up, door het parcour van 500meter per ronde in te lopen en op een mooi pad wat oefeningen te doen.
Om 14.00uur mochten de b-pupillen Giel en Remco van start, de jongens liepen een afstand van 1000 meter, verdeeld over 2 rondjes. Remco wist te finishen in een mooie tijd van 4.23minuten en behaalde een mooie 7e plaats. Giel die een stukje achter Remco liep wist te finishen in een mooie tijd 4.43 minuten en behaalde de 14e plaats. Om 14.10uur waren de minipupillen aan de beurt. Beide dames stonden goed geconcentreerd en in een mooie starthouding in het startvak. Ook Fenne en Nikki liepen de afstand van 1000meter, verdeeld over 2 rondjes. Fenne werd 4e in een mooie tijd van 5.06 minuten en Nikki werd 6e in eveneens een mooie tijd van 5.33 minuten.
Bij de D junioren hikt Floor al een aantal wedstrijden tegen een podiumplaats aan en was vandaag erop gebrand om dat een keer te halen. De nummer 4 zat haar de hele race op de hielen maar uiteindelijk met een voorsprong van 6 seconden had ze eindelijk haar eerste podiumplek van dit cross seizoen binnen. Daarachter kon ook Alies goed mee, met slechts 4 seconde achterstand op de nummer 4 werd zij 5e. Amy liep een goede race en werd 8e in een tijd van 8.43. Daphne trok in de eindsprint net aan het kortste eind, maar had een verdienstelijke 24e plek en was daarmee heel tevreden.

Bij de A pupillen deden vandaag Ella Sponselee en Danique Adriaans mee.
Deze twee hebben vandaag een uitstekende prestatie geleverd met voor Ella een achtste plaats met een tijd van 6:24 minuten en voor Danique een veertiende plaats met een tijd van 7:05 minuten.
Met een totale aantal van 25 meisjes A pupillen was het een grote uitdaging voor de meiden om goed te kunnen lopen. Maar ondanks te drukte hebben Ella en Danique het goed gedaan.