GAC-atleten aan de start bij de Jaspercross in Asten

Zondag 7 januari was het voor de GAC-atleten tijd voor de Jaspercross in Asten. De wind zorgde ervoor dat het erg koud aanvoelde maar gelukkig was het droog en liet de zon zich af en toe zien.
Bij de B-pupillen verschenen Remco en Giel aan de start en bij de Mini-pupillen waren dat Fenne en Nikki. Giel en Remco hadden er duidelijk zin in. Het startschot klonk en daar gingen de jongens de eerste ronde van 600 meter in. Deze ronde liepen ze nog dicht bij elkaar maar de tweede ronde waren er toch een paar andere atleten tussen ze in komen lopen. Uiteindelijk finishte Remco als negende met een tijd van 7.40 minuten en Giel als twaalfde met een tijd van 7.44 minuten. Daarna waren Fenne en Nikki aan de beurt om twee keer 500 meter te lopen. Beiden stonden voorop en erg gefocust aan de start. Voor Nikki was het haar eerste cross-wedstrijd. Dit was totaal niet te zien want ze liep dwars door de modder en wist al meteen een mooie vijfde plaats te halen. Ze liep 1000 meter in 7.09 minuten. Fenne had al iets meer ervaring met cross-wedstrijden. Ze bleef steeds op Nikki wachten om samen te lopen. Ze werd uiteindelijk vierde en liep de 1000 meter in 6.59 minuten.
Bij de D-junioren liepen Floor Vulders-Jochems, Alies van Oosterwijk, Amy Verkampen en Daphne van de Ligt een afstand van 1600 meter. Floor viel helaas nog onderweg maar kon nog goed doorlopen en finishte als 5e in 8.08 minuten. Alies finishte kort daarachter op een mooie 7e plek in 8.14 minuten. Amy ging snel van start maar ze moest het 2e rondje iets minder hard lopen en finishte als 10e in 8.27 minuten. Daphne liep een goede wedstrijd en liet nog verschillende atleten achter zich. Ze finishte in een tijd van 11.25 minuten.
Bij de jongens C-junioren liepen Jesper Pluijm en Jelle van Oosterwijk mee. Jelle liep de 3000 meter in 14.27 minuten en finishte op een mooie 7e plek. Jesper kreeg last van zijn knie en kon de wedstrijd helaas niet uitlopen. Bij de meisjes B-junioren (3000 meter) was Jeske van de Ligt niet tevreden over de wedstrijd maar dankzij een mooie eindsprint finishte ze als 8e in 16.33 minuten.