Fanatieke Mini/C/B-pupillen bij indoor D’n Ouwe Toren in Beek en Donk

Zaterdag 13 januari ging een gemengd team van Mini, C- en B-pupillen naar Beek en Donk voor onze eigen Athletics Champs indoor wedstrijd. De pupillen Pip, Remco, Hugo, Justen, Daniaya, en Fenne vormden samen met drie atleten van Ciko’66 een team.
Na een gezamenlijke warming-up met de A-pupillen werd er gestart met de teamestafette. Hier liepen ze twaalf ronden in een snelle tijd van 3.08,6 minuten.
Vervolgens volgde het onderdeel hurkhoog. Hier hadden ze de laatste trainingen nog hard voor getraind en dat was dan ook te zien. De techniek, romp rechtop houden, beheersten ze erg goed en de resultaten waren dan ook super. Iedereen behaalden hier een persoonlijk record. Hugo, Daniaya en Fenne sprongen 0.80 meter hoog en Justen sprong 0.75 meter hoog. Remco en Pip sprongen nog wat hoger. Remco behaalde een hoogte van 0.90 meter en Pip behaalde maar liefst een hoogte van 0.95 meter.
Bij het onderdeel hordelopen waren er ook veel persoonlijke records. Wat werd er hard en met een bepaald ritme over de horden gelopen. Op de gezichten bij Remco en Justen was echt af te lezen dat ze alles gaven. Justen liep de veertig meter horden dan ook in een snelle 9.5 seconden. Remco liep nog wat sneller en liep in 8.3 seconden over de horden.
Daarna werden de spierballen uit de kast gehaald en werd er gestoten. Met een keurige techniek stootte Pip een nieuw persoonlijk record. Ze stootte 4.30 meter ver. Hugo gebruikte ook al zijn kracht en stootte 5.00 meter ver.
Na de kracht in de armen werd de kracht en snelheid in de benen getest bij het sprinten. Fenne, de kleinste en jongste atleet uit het team, was erg snel. Ze wilde elke serie die ze liep graag winnen. Ze vloog dan ook over de baan en finishte met een tijd van 8.3 seconden. Bij Daniaya was totaal niet te zien dat dit haar eerste wedstrijd was want ze liep de veertig meter sprint in een hele snelle tijd van 7.7 seconden. Al deze mooie resultaten bij elkaar zorgden ervoor dat we met de groep een vijfde plaats behaalden. Daarnaast wist Fenne nog een tweede plek op het podium te bemachtigen bij de individuele uitslag bij de meisjes Mini-pupillen. De trainsters waren weer super trots op ieder zijn/haar enorme inzet en enthousiasme. Maar bovenal was het weer ontzettend leuk om samen sportief bezig te zijn in een gemoedelijke en gezellige sfeer. Dikke duim voor iedere atleet!