Tweemaal podium voor GAC – lopers in Deurne

Op zondag 3 december werd in Deurne voor de 34e keer de Zandboscross gelopen.

Het werd een koude en natte editie ditmaal. De wedstrijd van de lange cross ging over een afstand van 9800m. Een groot aantal lopers van GAC stond hier aan de start in de diverse leeftijdscategorieën.

De snelste van hen was Wesley Sleegers die bij de mannen senioren na een goede wedstrijd beslag legde op een elfde plek in het grote deelnemers veld. De vorm bij Wesley is weer stijgende en dit beloofd wat voor het verdere verloop van de competitie. Wiljo Ermers was zeer tevreden met zijn zestiende plek in dezelfde klasse. Zeker gezien het feit dat Wiljo andermaal minuten sneller was dan in de vorige editie van de Zandboscross. Roel Peters liep eveneens een dijk van een wedstrijd en legde beslag op een twintigste plek en Ara vd Eijnde moest noodgedwongen, door steken in zijn zij, het tempo in de laatste ronde wat laten zakken. Ara werd achtentwintigste bij de senioren.

Vier GAC-lopers kwamen aan de start bij de mannen40. Erwin van Dommelen werd hier de nummer acht en was twee minuten sneller dan in 2016. Voor Steven Leppink was er na een val bij de start toch nog een mooie tiende plek. Christ Korsten werd hier veertiende en voor Peter Verbruggen was en een dertigste plek.

Bij de mannen50 kwam Anton vd Heuvel na een zeer goede wedstrijd net naast het podium terecht op plek vier. Anton was echter zeer content met zijn optreden. In dezelfde klasse was er een twaalfde plek voor Georgy Sinelshchikov.

Drie vertegenwoordigers van de GAC bij de mannen60 met een podiumplek voor Adriaan Dekkers.

Adriaan begint de vorm terug te krijgen en gaat iedere week weer wat beter lopen. Dit resulteerde in Deurne in een derde plek op het podium. Ron Vermeulen bouwde zijn race rustig op en kwam als nummer zes over de streep terwijl Henk van Eck beslag legde op plek tien.

De vrouwen moesten in Deurne een afstand van 7375m afleggen voor hun lange cross. Eefje Melssen liep evenals in de voorgaande Limbrawedstrijden een sterke race. Ditmaal was er voor Eefje een mooie vierde plek in het vrouwenveld. Clubgenote Natalia Fokina had  naar eigen zeggen een heerlijke wedstrijd gelopen en werd de nummer acht.

De lopers van de korte cross moesten een afstand van 4950m overbruggen. Ook hier een ereplaats voor een Gemertse loopster. Fannie van Bree mocht plek twee op het podium beklimmen bij de V35. Henny Dekkers werd de nummer vier bij de V45 en Stijn Verbruggen zestiende bij de mannen.

Bij de meisjes B zien we Jeske vd Ligt steeds beter gaan lopen. Ook in Deurne ging het prima voor Jeske en zij werd mooi tiende in de wedstrijd over 3525m.