Super-enthousiaste C/B-pupillen tijdens de Topvorm Kerstloop

Woensdag 20 december hadden enkele C/B-pupillen het parcours van de Topvorm Kerstloop al verkend. Na deze gezellige, spannende, donkere verkenning met wat meegebrachte lichtjes was het dan eindelijk zover: De Topvorm Kerstloop!
Dinsdag 26 december stonden Remco, Giel, Justen, Hugo, Lisa en Puk dan ook te popelen om de 1400 meter te lopen. Bij café Den Engelenburght hadden ze het stukje nepgras om een boom al uitgesleten door er rondjes omheen te lopen. Dus snel werd er dan maar gestart met de warming-up in de Kasteellaan. Na een korte enthousiaste sprint sloten ze aan bij de
A-pupillen om de warming-up te vervolgen. Ook de trainsters Anne-Mieke en Sandra deden de warming-up oefeningen van Jilly mee om goed warm te worden.
Na nog een kleine ronde lopen en oefenen hoe blij we over de finish zouden gaan klonk om 10.15 uur het startsignaal. Iedereen ging snel van start. Met een gemiddelde van 12.38 km/u van de 6 deelnemers samen finishte Remco als eerste van onze jongens B-pupillen. Hij werd in totaal vijfde met een tijd van 6.33 minuten. Heel kort daarna volgde Giel op een zesde plek met een tijd van 6.37 minuten. Ook Justen en Hugo zaten erg dicht achter elkaar. Justen werd zevende met een tijd van 6.44 minuten. Hugo volgde met een tijd van 6.50 minuten op een achtste plek. De meisjes hadden er ook zin in en behaalde een tweede en derde plek. Lisa werd met een tijd van 6.51 minuten tweede en Puk werd derde met een tijd van 7.07 minuten. Hun trainsters zijn erg trots op hun pupillen. De sfeer van de groep was erg goed en iedereen heeft met zijn/haar enthousiasme, sportiviteit, inzet en doorzettingsvermogen de finish behaald. En zonder dat ze het wisten hebben ze er ook mede voor gezorgd dat de trainsters doorgezet hebben om ook te finish te behalen. Heel leuk die aanmoediging aan de zijlijn! Anne-Mieke heeft zo keurig 7,5 km. gelopen in 49.17 minuten. Sandra liep de 2,5 km. In 16.02 minuten. De volgende keer hopen we op nog meer pupillen die mee gaan lopen en wie weet zullen hun trainsters hun grenzen dan ook verleggen!

Kerstloop A-pupillen en C/D-junioren
Bij deze zetten wij de A-pupillen en de C/D-junioren ook nog in het zonnetje. Zij hebben dinsdag 26 december ook geweldige prestaties en vooral ook doorzettingsvermogen laten zien. Met name Jesper (C-junior), Imke (A-pupil) en Kyan (A-pupil) hadden ontzettend veel doorzettingsvermogen. Jesper heeft, ondanks last van zijn knie, in een keurig constant tempo 2,5 km. in 16.17 minuten gelopen. Imke had het een beetje zwaar met de warming-up, maar heeft heel goed doorgezet en liep de 1,4 kilometer helemaal uit in 9.11 minuten.
Ook Kyan is er elke keer wel bij en trekt zich niets van alle coaching aan en loopt gewoon lekker in zijn tempo de 1,4 kilometer uit in 8.19 minuten.
Daarnaast werden sommige atleten voor hun inzet ook beloond met podiumplaatsen. Zo werd Ryan (C-pupil) eerste op de 2,5 kilometer met een hele snelle tijd van 9.36 minuten.
Amy en Alies, die altijd al dicht bij elkaar lopen, werden door hun inzet beloond met een tweede en derde plek. Bij de 1,4 kilometer werd Amy tweede met 5.40 minuten en Alies werd derde met 5.49 minuten. Giel behaalde bij de A-pupillen bij de 1,4 kilometer een verdiende derde plaats met 5.57 minuten. Eva wist bij de meisjes A-pupillen bij deze afstand tweede te worden met 6.15 minuten. Danique (A-pupil) viel bij de 1,4 kilometer net buiten het podium. Ze zat qua tijd maar 20 seconden achter Eva en dat leverde haar een vierde plek op. Ook Jelle (C-junior) viel net buiten de prijzen, maar liep wel een hele snelle 2,5 kilometer in 10.51 minuten. Ben (D-junior) wist een mooie zesde plek te behalen bij de 2,5 kilometer met een tijd van 13.38 minuten. En Daphne (D-junior)wist 1,4 kilometer te lopen in 7.53 minuten.
Daarnaast daagden enkele atleten zichzelf uit op de 5 kilometer. Zo liep Stijn (C-junior) deze afstand in een tijd van 25.30 minuten. Floor (D-junior) liep deze afstand net ietsjes sneller dan Stijn en finishte met een tijd van 25.28 minuten. Gijs deed daar nog even een schepje bovenop en liep in een hele snelle tijd van 23.12 minuten de 5 kilometer uit.
Kortom:
Een sportieve Kerstloop voor deze atleten waar ze tevreden op terug kunnen kijken!