Podium voor Adriaan Dekkers en Erwin van Dommelen in Roermond

Zaterdag 23 december reisde een aantal lopers van de Gemertse Atletiek Club naar Roermond om nog net voor de drukke Kerstdagen deel te nemen aan een wedstrijd van de Limbracompetitie.
Ditmaal stond de Neelderveldloop op het programma. Deze wedstrijd, georganiseerd door AV Swift, is inderdaad een veldloop. Het parcours op het sportpark gaat helemaal rond de voetbalvelden. Er zijn strobalen gelegd om obstakels te creëren en achterin moet een paar maal een wal omhoog gelopen worden. Dan denk je: over een veld dat zal wel niet zo zwaar zijn. Maar de natte ondergrond zorgde voor zware en gladde Limburgse klei. Dus … toch een pittig parcours.

Hoewel het een zaterdagmorgen was en net voor de Kerst stond er toch een flink deelnemersveld aan de start in Roermond voor de lange cross over 9700m
De snelste van de Gemertse lopers was ditmaal Wiljo Ermers. Wiljo liep een dijk van een wedstrijd en kwam goed door de blubber en nattigheid. Dit resulteerde in een mooie top tien notering bij de mannen senioren. Een blije Wiljo na afloop en een prima tiende plek. Roel Peters kon op het veld ook goed uit de voeten. Met zijn blik gefocust op de lopers voor hem wist Roel in de laatste ronde nog enkele concurrenten voor bij te streven en dit leverde hem een elfde plek op. Ook Ara vd Eijnde liep een prima race en een snelle laatste ronde leverde ook hem wat extra plaatsen op. Een achttiende plek was zijn deel.
Bij de mannen 40 zagen we Erwin van Dommelen meestrijden om de ereplaatsen in deze klasse. Hoewel het naar eigen zeggen niet helemaal ging zoals hij wilde was er voor Erwin toch een derde plaats en mocht hij voor de tweede maal dit seizoen het erepodium beklimmen.
Peter Verbruggen, mannen 45, deelde zijn race goed in en kwam op het steeds natter en gladder wordende parcours tot een elfde plek in zijn klasse.
Bij de mannen 50 twee lopers van de Gemertse Atletiek Club. Anton vd Heuvel had wat last van zijn voet maar liep toch de wedstrijd uit. En lang niet slecht. Een vierde plek was er voor Anton. Georgy Sinelshchikov eindigde in dezelfde categorie als nummer elf.
Voor de tweede podiumplek zorgde Adriaan Dekkers. Na een onwillige kuit gaat het iedere week weer wat beter voor Adriaan. Het is bekend dat Adriaan goed uit de voeten kan op natte en glibberige parcoursen. Zo dus ook in Roermond en daardoor was er voor Adriaan de eerste overwinning bij de mannen 60 in dit crossseizoen. Voor Henk v Eck is een dergelijk parcours dan weer heel moeilijk te belopen. Toch ook voor Henk een top tien notering met een negende plek.
Dan Eefje Melssen die eveneens de lange cross over 9700m liep. Eefje kwam na een goede wedstrijd als de nummer vier over de streep maar de afstand naar het podium wordt kleiner en kleiner.
Stijn Verbruggen was ditmaal de enige deelnemer van de GAC aan de korte cross. Deze wedstrijd telde 4700m. Maar liefst 129 atleten stonden aan de start voor hun wedstrijd. Het parcours was door de vooraf gelopen wedstrijd ondertussen nog slechter geworden en het was echt oppassen geblazen.
Aangemoedigd door zijn clubgenoten eindigde Stijn op een zevenentwintigste plek bij de mannen senioren.