Mooie resultaten GAC-jeugd bij Zandboscross in Deurne

Het was een gure zondag in de bossen van Deurne. Dicht bij het vriespunt en met een fijne miezer was daar op 3 december de 34e DSD zandboscross. Jeske van de Ligt was aanwezig als enige B junior. Haar nieuwe trainingschema’s betaalden zich uit met een hele goede race en tijd: 16:53. De twee C junioren hadden een zware kluif aan het weer en de sterke concurrentie. Jelle van Oosterwijk was goed bezig. Zijn race begon (te) snel en hij eindigde op een mooie veertiende plek met 12:00 minuten precies. Jesper Pluijm had een zware race maar eindigde met een hele mooie tijd; 15:52! De twee mannelijke D Junioren hadden zich afgemeld, waarschijnlijk waren ze met de zak mee naar Spanje…. Gelukkig waren er Floor Vulders-Jochems, Alies van Oosterwijk, en Daphne van de Ligt. Zij liepen alledrie een zeer goede race met respectievelijk 5:39, 5:44, en 7:27. Giel Pennings liep bij de A pupillen een goede race. Hij eindigde op de 19e plaats met een tijd van 6:08. Ella Sponselee liep precies dezelfde tijd als Giel en werd dertiende. Danique Adriaans liep met haar mee en finishte als 17e met een tijd van 6:42. De jongere pupillen hadden trainster Lieke meegenomen. Zij verzorgde de warming-up en de verkenning van het parcours. Na het opstellen duurde het lang voordat Remco Adriaans en Giel van Oosterwijk van start konden. Na het startschot waren ze allebei goed weg maar meteen bij de start was er al een valpartij. Daar zaten onze jongens niet bij. Ze hebben de 1100 m goed ingedeeld en zijn uiteindelijk 12e (4:31) en 13e (4:32) geworden.

Hierna was de beurt aan Maud Kroef en Pip Mezenberg, die stonden al 5 min voor de start klaar en zaten er al direct goed bij. Uiteindelijk zijn ze 6e (4:16) en 11e (4:33) geworden. Mooi geregeld AV-LGD: Bij de finish stonden zwarte pieten klaar om chocolade letters uit te delen. Na zo’n koude, natte race wordt iedereen daar warm van, toch?