Tweemaal podium voor Gemertse Atletiek Club in Belfeld

De tweede wedstrijd van de Limbracrosscompetitie werd georganiseerd door Scopias in Venlo. Voor de tweede maal op het parcours in Belfeld met enkele pittige klimmetjes en door de regen flinke modderpartijen in de natte leemgrond.

Een zware wedstrijd dus op zondag 5 november 2017 voor de Gemertse lopers en loopsters.

De korte cross ging over een afstand van 4860m waarvoor slechts een ronde afgelegd hoefde te worden. Fannie van Bree deed opnieuw van zich spreken door een goede wedstrijd te lopen. Vanaf het begin kon Fannie zichzelf mengen  in de strijd om de ereplekken in de categorie V35. Super tevreden was Fannie dan ook met haar optreden en resultaat. Slecht een deelneemster finishte voor Fannie bij de V35 dus het zilver was voor de GAC-loopster uit Handel.

Bij de V45 had Henny Dekkers het, na Gemert Weet de avond vooraf, zeker niet makkelijk in Belfeld. Henny eindigde op een zesde  plek in de wedstrijd.

Ook Stijn Verbruggen liep de korte cross. Voor Stijn was er bij de mannen senioren een zeventiende   plaats deze week.

Een achttal GAC-mannen stonden aan de start voor hun wedstrijd over 9120m. Twee zware ronden moesten er afgelegd worden en niet voor iedereen ging dit even makkelijk.

Wel voor Erwin van Dommelen. Na zijn goede optreden tijdens de Eindhoven Marathon was dit voor Erwin weer een eerste test. En een goede. Erwin eindigde op het podium bij de M40. Met zijn soepele tred kwam hij als de nummer twee over de meet.

Evenals vorige week in Weert liep Wiljo Ermers ook weer een prachtige en goed opgebouwde race. Wiljo komt uit bij de mannen senioren en werd hier fraai achtste. Roel Peters legde in dezelfde categorie beslag op de zeventiende plek.

Na wat blessureleed is Maarten Manders weer op de goede weg terug. In Belfeld eindigde hij bij de M45 alweer in de top tien.

Twee vertegenwoordigers bij de M50. Anton van de Heuvel en Georgy Sinelshchikov werden hier respectievelijk  de nummer vier  en vijftien.

Dan nog de mannen 60. Hier drie Gemertse mannen aan de start. Ron Vermeulen was de snelste van de drie. Met zijn vierde plek viel Ron net buiten de ereplaatsen. Voor Adriaan Dekkers verliep het allemaal wat minder soepel. Adriaan werd vijfde en Henk van Eck werd achtste  en was zeer tevreden met zijn optreden.

Ook Jeske vd Ligt was weer van de partij in het Limburgse. De Mortelse B-juniore kwam tot een  twaalfde plek bij de MB

Dorus Jaspers liep de marathon van St. Oedenrode. Dorus eindigde op plek twee  en zijn eindtijd was 3.08.42 uur.