Succesvolle Zevenheuvelenloop voor GAC.

Het weekend van 18 en 19 november 2017 stond Nijmegen in het teken van de Zevenheuvelenloop.

Op zaterdag de Zevenheuvelennacht over 7 kilometer en op zondag de traditionele Zevenheuvelenloop over 15 km. Aan beide wedstrijden werd door een groot aantal lopers van de Gemertse Atletiek Club deelgenomen en diverse van  hen konden zich na afloop verheugen op een  nieuwe persoonlijke toptijd.

Al weken was te zien dat de vorm van Wiljo Ermers, na een mindere periode, weer groeiende was. De Zevenheuvelenloop was één van de wedstrijden waar naar toe getraind werd om te pieken. Dan  is het nog altijd de vraag of het dan ook gaat lukken. Hoe is de vorm van de dag, hoe is het weer, kan het geduld bewaard worden?  Maar alles viel deze zondag op zijn plaats voor Wiljo en met een tijd van 59.32min dook hij voor het eerst onder de grens van het uur. Een prachtig persoonlijk record dus voor een dolgelukkige Wiljo.

Eefje Melssen verkeerd ook in een goede vorm. Eefje nam het  verstandige besluit om de klok thuis te laten en lekker op gevoel te lopen. Dit pakte heel goed uit voor de loopster uit de Mortel. Soepel lopend en met aan het einde enkele snelle kilometers verbrak ook Eefje haar persoonlijke toptijd. Eefje kwam tot een mooie 1.08.41uur.

Christ Korsten had het wat zwaarder in regen en sterke wind. Toch was ook hij tevreden met zijn 1.02.05uur.

Ook Stijn Verbruggen maakte zijn debuut in de Zevenheuvelen over 15 km. Halverwege de wedstrijd zagen we een frisse Stijn voorbij komen. Hij kon zijn tempo ook goed handhaven en liep in zijn debuut een tijd van 1.05.51uur.

Angela Schonenberg heeft het afgelopen jaar heel veel progressie geboekt. Haar loopstijl en kracht gaan met sprongen vooruit en dit resulteerde in een mooie 1.20.27uur net boven haar persoonlijke record. Maar ook Angela was superblij met haar tijd zeker gezien de weersomstandigheden.

Tijdens de Zevenheuvelennacht op zaterdag was het Ine Dekkers die de snelste van de GAC-lopers was. Ine mocht zeer tevreden zijn met haar tijd van 32.15min over 7 km. Met dank aan haar persoonlijke haas Wesley Sleegers.

Alle verdere  uitslagen van de Gemertse lopers zijn terug te vinden op de site van de Zeuvenheuvelenloop:  http://evenementen.uitslagen.nl/2017/zevenheuvelenloop/