Geweldige prestatie Luc Schout in Marathon New York

Afgelopen zondag, 5 november, werd de marathon van New-York gehouden. Qua deelnemersaantal de grootste marathon ter wereld met dit jaar weer meer dan 50.000 deelnemers waaronder ook GAC-er en mede-organisator van de Gemert City Run, Luc Schout. De afgelopen maanden stonden de hardlooptrainingen van Luc in het teken van deze marathon. Vorig jaar oktober liep hij zijn eerste marathon in Amsterdam die helaas niet helemaal verliep zoals gepland. Een extra motivatie dus om in New York een goede tijd neer te zetten. De marathons der marathons, die bij Luc en bij vele andere hardlopers, hoog op het bucketlijstje staat. Vroeg in de ochtend vertrok Luc samen met meer dan 50.000 andere deelnemers per boot naar de start. ‘Ik had het plan om te gaan finishen in een tijd onder de 2 uur en 30 minuten. Ik wist van ervaringen van anderen, dat het een pittig parcours zou zijn. Mijn streeftijd had ik daarop aangepast. Het belangrijkste doel was om de finish in Central Park te behalen en vooral te genieten.’ Ondanks het heuvelachtig parcours door de vijf bruggen, kon Luc zijn tempo goed vasthouden. ‘Dit kwam mede door het publiek. Je kunt je haast niet voorstellen hoe enthousiast de mensen waren langs de kant. Ondanks de miezerregen stond het publiek rijen dik. Dit gaf echt een kick!’. Als 2e Nederlander (na Michel Butter) op een geweldige 29e plaats én in een nieuw clubrecord behaalde Luc na 2:29:41 de finish. ‘De laatste vijf kilometer waren echt afzien. Maar ik zag dat een tijd onder de 2:30 nog steeds mogelijk was. Ik ben erg blij met deze tijd en de marathon smaakt zeker naar meer!’.