GAC jeugd start enthousiast het crossseizoen met de Molenvencross in Stiphout

Afgelopen zondag stond de eerste cross voor onze jeugd op het progamma, de Molenvencross in Stiphout.
Bij de D-junioren deden Gijs van de Ven, Daan van der Linden, Floor Vulders-Jochems, Alies van Oosterwijk, Amy Verkampenen Daphne van de Ligt mee. Gijs en Daan liepen 1 rondje van 1890 meter. Na de start is het toch even dringen voor een goede plek met 35 jongens. Gijs wist tijdens de race goed naar voren te lopen en finishte op een knappe 8e plek in 7.35 minuten. Daan liep mooi zijn eigen race en finishte in 9.00 minuten. Floor, Alies, Amy en Daphne liepen een afstand van 1470 meter. Floor, Alies en Amy liepen bij elkaar en het was dan ook spannend welke dame als eerste GAC-er over de finish ging. Floor finishte uiteindelijk als 5e in 6.02 minuten. Alies en Amy finishte kort daarachter en liepen dezelfde tijd, namelijk 6.06 minuten. Daphne liep de wedstrijd in 8.31 minuten en ging ook tevreden naar huis.
Bij de jongens C-junioren liepen Jesper Pluijm en Jelle van Oosterwijk mee. Jelle liep de 2500 meter in 10.18 minuten en finishte als 9een Jesper liep dezelfde afstand in 12.56 minuten. Bij de meisjes B-junioren wist Jeske van de Ligt de 3520 meter in een mooie tijd van 18.08 minuten te lopen.

Ondanks het miezerige regen weer hadden de A-pupillen een succes op hun eerste cross van dit jaar. Net voor de start begon de zon te schijnen voor onze atleten van de A pupillen, Ella en Danique.
Voor Ella was het de eerste keer op een crosswedstrijd en dat was wel te zien aan het enthousiasme die ze de gehele dag had, Danique daar in tegen heeft al vaker meegedaan aan crosswedstrijden en wist precies wat de bedoeling was, maar toch een stuk verder dan vorig jaar.
Naast het weer was het ook heel modderig in de Stiphoutse bossen, wat ook niet fijn lopen was. Gelukkig trokken de dames zich daar allebei niets van aan en finishen beiden met mooie tijden van 06:57 min voor Ella en 07:13 min voor Danique.

Acht pupillen stonden klaar in het koude en natte bos. Remco, Giel, Maud, Pip, Justen, Fenne, Roos en Bjorn. Na een verkenning van het bos en de warming-up waarbij onze pupillen de grootste lol hadden om zich in allerlei dieren te veranderen gingen ze van start. De B-pupillen Remco en Giel gingen snel van start met 17 deelnemers en kwamen een paar seconden na elkaar over de finish, in respectievelijk 4.06 min voor Remco en 4.08 min voor Giel met een 9e en 10e plek. Pip en Maud namen het op tegen 17 andere meisjes B. Maud liep naar de 6e plek in 4.03 min en Pip met 4.12 op een 13e plaats. De C en minipupil Justen liep naar een mooie 9e plek in 4.20 en ook de 5-jarige Bjorn liet zich niet afschrikken door de vele oudere jongens en liep mooi in 5.20 naar plaats 26. Als laatste liepen Fenne en Roos naar een 8e en 9e plek in 4.56 min en 5.01 min.
Met rode wangen, koude handen en bij sommige de ontlading van de spanning gingen we allemaal zeer tevreden naar huis van een gezellige en sportieve dag.