Goede resultaten GAC lopers bij Eindhoven marathon

Zondag 8 oktober vond de drieëndertigste editie van de Eindhoven marathon plaats. De weersomstandigheden bij de start waren prima, de lopers hadden er zin in en de supporters stonden zoals altijd in grote getalen langs het parcours om aan te moedigen.

Vier leden van de Gemertse Atletiek Club kozen voor de hele marathon over 42.195m. Voor Erwin van Dommelen was het de derde maal dat hij aan de start stond voor deze afstand. De voorbereidingen gingen  uitstekend en Erwin ging in Eindhoven van start met de bedoeling om in ieder geval een nieuw persoonlijk record te lopen. In een strak tempo van rond de 4.12min per kilometer legde Erwin zijn kilometers af. Maar helaas na een regenbui, waarbij het water een aanslag op de spieren pleegde, kreeg hij last van krampen in de hamstring. Hierdoor moest het tempo naar beneden de laatste kilometers. Een tijd van onder de drie uur zat er daardoor niet meer in. Maar met zijn tijd van 3.02.25uur verpulverde Erwin zijn oude persoonlijk record met maar liefst 27 minuten.

Dus dik tevreden!!!

Niet alleen Erwin had na de regenbui last van de hamstrings. Op en rond het parcours  zagen we heel veel lopers met het zelfde euvel kampen. Zo ook Peter Verbruggen. Natuurlijk was ook voor Peter het doel om een nieuw persoonlijk record te lopen. Lange tijd zag het er naar uit dat dit ook zeker mogelijk was. Maar toen kwamen ook zijn hamstrings in opstand en zat er voor Peter helaas geen persoonlijk record meer in. Wel een prima eindtijd van 3.31.02uur. Zeker niet slecht!!!

Harald van Engeland  liep in Eindhoven naar een tijd van 3.20.50uur en Peter van der Putten passeerde de meet na 4.23.40uur.

Stevan Leppink ging voor de halve marathon en had het de laatste kilometers zeker niet makkelijk. Stevan noteerde een tijd van 1.24.18uur. Dorus Jaspers was tevreden met zijn resultaat van 1.25.33uur over de 21.1km. Ook Christ Korsten finishte nog binnen de anderhalf uur  in 1.27.49uur.

Prima resultaten waren er ook zeker voor Rik Leenders en Ivo Starren die respectievelijk 1.36.47uur en 1.40.15uur op de klokken zetten.

De altijd goedlachse Mireille van Schijndel finishte na 1.53.53uur in Eindhoven.

Martine van der  Zanden liep haar eerste halve marathon. Haar doel van 2.00uur behaalde ze ruimschoots door in een mooie tijd van 1.57.26uur te finishen. En de inmiddels 75 jarige Antoon Bekkers volbracht zijn wedstrijd over 21.1km in een tijd van 2.07.53uur.

Het was in ieder geval weer een gezellige dag met mooie resultaten voor de GAC lopers en dank aan de vele supporters langs de lijn.

De overige  uitslagen van de Gemertse lopers zijn te vinden op de site van de Eindhoven marathon.