GAC-lopers starten cross seizoen in Weert

Zondag 29 oktober 2017 werd het startschot gegeven voor de Limbracross-competitie 2017-2018.

Het circuit omvat in totaal negen wedstrijden in de regio Limburg-Brabant. Hiervan wordt een klassement opgemaakt en de beste over negen wedstrijden mag zich de winnaar van het circuit noemen.

Maar liefst zeventien  lopers van de Gemertse Atletiek Club stonden aan de start voor de eerste wedstrijd in Weert. En meteen al mocht een viertal van hen na afloop plaatsnemen op het erepodium.

De lange cross ging over een afstand van 8925m en bij de mannen 60 waren het Adriaan Dekkers en Ron Vermeulen die beiden, na wat blessureperikelen , een prima race liepen. Ron kwam in de laatste ronde nog dicht bij Adriaan in de buurt maar het was toch Adriaan die op plek twee door de finish kwam met een klein stukje achter hem Ron op plek drie. Henk van Eck eindigde in deze klasse op plek acht.

Wiljo Ermers liep een dijk van een wedstrijd en finishte op een fraaie negende plek bij de mannen senioren. De tijd die Wiljo liep was maar liefst ruim vier minuten sneller dan de tijd in de vorige editie van de Ijzerenmancross. Ook Ara vd Eijnde koos in Weert voor de lange afstand. Ara liep een prachtige race en finishte voorin het grote veld van mannen senioren op een veertiende plek.

Verdere uitslagen mannen lange cross: Maarten Manders veertiende  M40, Anton vd Heuvel vijfde M50, Georgy Sinelshchikov  eenëntwintigste M50

Voor Eefje Melssen duurde het even voor ze het juiste ritme  had gevonden maar gaandeweg de wedstrijd ging het voor Eefje steeds wat beter. Eefje leverde een prima prestatie en kwam bij de lange cross als derde vrouw over de streep. Voor Natalia Fokina was hier een zesde plek weggelegd.

Drie vertegenwoordigers van de GAC op de lange cross over 4315m.  Ook hier een loopster van de Gemertse Atletiek Club op het erepodium. Fannie van Bree kwam bij de vrouwen 35 als nummer drie over de streep en kon terugkijken op een goede start van het crossseizoen. Voor Henny Dekkers was er een zesde plek bij de V45 en Stijn Verbruggen finishte als nummer eenentwintig bij de mannen senioren.

Aan de start eveneens een viertal junioren van de GAC. Bij de meisjes B zagen we Jeske vd Ligt van start gaan. Voor het eerst in deze categorie en dus ook een afstand die met 2905m  een stuk langer was dan wat Jeske gewend is. In haar eerste race bij de MB eindigde Jeske op een dertiende plek. Ryan Rooijackers liep bij de jongens C eveneens 2905m en kwam als achtste over de finisht in Weert.

Voor Daphne vd Ligt was er een tweeëndertigste plek bij de MD en Eva Rooyakkers was de nummer vijftien bij de meisjes A pupillen.