Clubkampioenschappen 2017

Zaterdag 30 september stonden vele atleten in de regen klaar voor de jaarlijkse clubkampioenschappen.  Er werd met veel gezelligheid en sportiviteit gestreden om op het podium te komen staan.

De 5 mini-pupillen Puk, Lisa, Selva, Roos en Britt waren erg sterk bij het onderdeel hoog en hurkhoog. Bij beide onderdelen behaalden iedereen een persoonlijk record! Zo behaalde Puk  bij het hoogspringen een mooie hoogte van 0.60 meter en de zusjes Britt en Roos behaalden beiden 0.55 meter. En dat was super knap, want voor die kleine beentjes is de hoogspringmat al erg hoog! Selva sprong bij hurkhoog maar liefst 0.60 meter en Lisa sprong net iets hoger met 0.65 meter!

De 6 C-pupillen Hugo, Goel O., Pip, Remco, Maud en Sanne van S. wisten ook mooie records te behalen. Remco en Hugo waren wat aan elkaar gewaagd. Zo eindigde ze beiden bij meters maken maar 10 meter van elkaar verwijderd. Hugo liep in 4 minuten 900 meter en Remco 910 meter. Maud veranderde deze wedstrijd in een haas! Ze was erg snel met horden en de sprint. Bij beide onderdelen verbeterde ze haar persoonlijk record met 4 seconden verschil. Giel O. was onze wedstrijdcoördinator met spierballen: Hij regelde voor alle Mini/C/B-pupillen een kleedlokaal om de tassen neer te zetten en liet de vortex maar liefst 11.50 meter ver komen.. Een persoonlijk record! Pip behaalde bij vortex werpen ook een persoonlijk record. Zij bracht de vortex maar liefst tot 12.50 meter ver! Sanne van S. is enorm gegroeid dit atletiekseizoen en dat was o.a. te zien met een flinke verbetering bij hurkhoog. Ze sprong maar liefst 15 centimeter hoger, 0.80 meter!

De B-pupillen Imke, Giel P., Kyan, Danique, Qas, Ella en Rick gingen er, ondanks dat alles nat en glad was van de regen, ook 100% voor! Rick en Ella (nog maar net lid!)waren erg aan elkaar gewaagd bij de 40 meter horden. Beiden finishte ze een keer in een hele snelle tijd van 8.6 seconden! Imke en Giel P. waren ook erg snel bij dit onderdeel  en behaalden beiden een persoonlijk record: Imke 7.6 seconden en Giel P. 7.3 seconden. Ook Danique behaalde bij dit onderdeel een snelle tijd. Zij liep het in 8.9 seconden! Qas  was een kanjer bij het stoten. Hij stootte 20 centimeter verder dan zijn huidige persoonlijke record. Hij stootte maar liefst 7.00 meter ver! Kyan  wist bij hurkhoog zijn punten te behalen. Hij sprong net iets hoger dan zijn persoonlijke record, 0.85 meter hoog!

Kortom: Een wedstrijd met atleten die aan elkaar gewaagd waren en vele verbeteringen!

 De einduitslag was als volgt:

Mini-pupillen, meisjes:

1.       Lisa

2.       Puk

3.       Selva

4.       Roos

5.       Britt

C-pupillen, meisjes

1.       Pip

2.       Maud

3.       Sanne

C-pupillen, jongens:

1.       Remco

2.       Hugo

3.       Giel O.

B-pupillen, meisjes:

1.       Imke

2.       Ella

3.       Danique

B-pupillen jongens:

1.       Giel P.

2.       Qas

3.       Rick

4.       Kyan