A-pupillen goed op dreef bij Clubkampioenschappen

Zaterdag 30 september was het tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen waar tien fanatieke A-pupillen aan meededen en onderling de strijd aangingen bij het verspringen, hoogspringen, 60 meter sprinten, de 60 meter horden, het vortex werpen, het slingeren en de duurloop over zes minuten.

Bij de jongens bleek aan het einde van de dag dat Valentijn van Berloo klaar is om naar de D-junioren door te stromen, hij liet uitstekende prestaties noteren op bijna alle onderdelen, met daarbij als uitschieter zijn 1.30 meter bij het hoogspringen en dat in de regen, een welverdiende clubkampioen! De strijd om de tweede en derde plaats was een stuk spannender en werd met acht punten verschil beslist door ons nieuwste lid Vic Goossens, hij liet op alle onderdelen zien dat hij al veel heeft geleerd, maar het werpen zit het vooral goed in de genen. Op een derde plaats vonden we onze fanatieke Milan Scheepers terug die een heel mooi Persoonlijk Record had gehaald van 19 meter bij het Vortex werpen. Tijdens zijn laatste wedstrijd moest Koen Kandelaars helaas genoegen nemen met een vierde plaats, maar hij had veel plezier en zette ook nog een Persoonlijk Record neer bij het vortex werpen met een mooie 20 meter! Voor Daan Kluijtmans kwamen de Clubkampioenschappen iets te vroeg, aangezien hij net met zijn arm uit het gips kwam, maar toch begon hij met veel plezier aan de wedstijd en liep een snelle 12.7 seconden over de 60 meter horden.

Ook de meiden waren met zijn vijven vertegenwoordigt op deze regenachtige dag. Hier werd Amy Verkampen tijdens haar laatste jaar als pupil Clubkampioen met een hele goede stabiele meerkamp, waar ze vooral snel over de 60 meter horden liep in een tijd van 11.2 seconden. Op de tweede plaats vonden we Eva Rooijackers, die deze keurige plaats veilig had gesteld met een hele goede hoogte van 1.10 meter bij het hoogspringen. Uiteindelijk maakte Luna Sterken tijdens haar eerste wedstrijd het podium compleet door op alle onderdelen super te presteren, maar vooral haar super snelle 60 meter sprint in 10.0 seconden was erg goed voor de punten. Met slechts weinig punten van het podium konden we Maud van Moorsel terug vinden die een keurige wedstrijd had gedraaid met als hoogtepunt voor haar de duurloop over 6 minuten waar ze een nieuw persoonlijk record liep met 1280 meter. Ook Faye van Oirschot zat maar enkele punten achter Maud op de vijfde plaats en het was duidelijk dat ze goed had getraind op de werpnummers, waar ze zowel bij het vortexwerpen, 20,5 meter als bij het slingeren, 14,50 meter, een nieuw Persoonlijk Record neer had gezet.

Al met al zijn de trainers trots op deze A-pupillen die elke keer met plezier naar de trainingen komen en hun beste beentje voorzetten bij de wedstrijden!