Maasheggenloop Boxmeer met GAC succes

Na een relatief rustige periode voor de lopers van de Gemertse Atletiek Club is het nu weer tijd voor de najaarswedstrijden op de weg en de crossen in de bossen.

De aftrap van deze wedstrijdperiode werd genomen in Boxmeer op zondag 24 september tijdens de jaarlijkse Maasheggenloop waarvan het parcours deels door het gelijknamige natuurgebied loopt.

Een vijftal mannen van de GAC verscheen aan de start voor hun wedstrijd over 5 en 10km.

Wiljo Ermers heeft als hoofddoel dit najaar de Zevenheuvelenloop in Nijmegen en liep in Boxmeer een vijf kilometer om wat snelheid te testen.  Wiljo liep een mooie opbouwende race. Vanaf het begin had hij uitzicht op een goede klassering en na een goed laatste stuk, waarin hij nog een paar lopers wist te passeren, kwam Wiljo op een mooie tweede plek over de finish in een tijd van 19.35min. De overige vier mannen van de GAC gingen in Boxmeer voor een 10km.  (‘onze 10km. is 9,9km’  volgens de site van de organiserende vereniging.  Ietsje korter dus helaas).

Voor Wesley Sleegers was de wedstrijd in Boxmeer opnieuw een race om te testen hoe de benen het hielden na een blessureperiode. Dat verliep gelukkig allemaal prima en na een constant tempo op de eerste acht kilometer wist Wesley nog een versnelling te plaatsen en daarmee de loper achter hem van het podium te verdringen. Voor Wesley dus een podiumplek. Als de nummer drie bij de mannen senioren noteerde hij een tijd van 37.13min. Erwin van Dommelen en Peter Verbruggen zijn in voorbereiding op de marathon van Eindhoven op 8 oktober a.s. Voor hen was de Maasheggenloop een laatste test. Beide lopers waren uitermate tevreden met hun optreden.  Erwin zou zelfs een nieuw persoonlijk record gelopen hebben als de wedstrijd 100m langer geweest zou zijn. Met zijn tijd van 37.58min zetter hij een prima resultaat neer en mocht het podium beklimmen als de nummer twee bij de M40. Peter Verbruggen liep de eerste kilometers wat minder soepel naar eigen zeggen maar gaandeweg de race kwam hij in zijn ritme en ging het steeds beter. Voor Peter was er een zevende plek en een keurige 44.35min bij de M40.  Beide mannen toonden  hiermee aan bijna klaar te zijn voor hun marathon. Ron Vermeulen heeft de afgelopen periode ook wat blessureleed gekend. Maar in Boxmeer leek ook Ron weer op de goede weg terug getuige zijn tijd van 42.31min en een mooie tweede plaats bij de M50.

Halve marathon Texel

Stefan van Oosterwijk liep op dezelfde dag de halve marathon van Texel. Het parcours van de Texel Halve Marathon is met zijn start vanaf de TESO boot uniek en zeer gevarieerd. De wedstrijd gaat door de duinen, over het strand door de bossen en over de weg. Een halve marathon om van te genieten dus. Stefan liep zijn wedstrijd in een tijd van 1.31.54uur.