Gezellig uitje A-Pupillen op 2 september!

Zaterdag 2 september was het tijd voor het uitje van de A-pupillen. Met Amy, Daan, Iza, Koen, Luna, Maud, Suus, Valentijn en Vic vertrokken we naar sport- en -spelboerderij Leekzicht. Daar stond als eerst de koeiensurvival op het programma. Nadat iedereen een klimuitrusting aan had, konden de pupillen die dat wilden aan de slag: klimmen in de stal met de koeien eronder. Er werd geklommen, maar het parcours werd ook zittend en hangend gedaan. Als je wilde, mocht je zelfs het hele parcours ‘blind’ doen: Valentijn vond dat wel een leuke uitdaging en heeft geklommen met een bril die ervoor zorgde dat hij niets zag. Bij de koeienstal stonden ook een paar kalfjes waar de kinderen die niet (meer) wilden klimmen zich konden vermaken. Het tokkelen was het volgende op het programma. Ondanks de hoogte en de spanning die dit voor sommige pupillen met zich meebracht, hebben alle kinderen dit gedaan. Wij zagen ze stuk voor stuk met blije gezichten terugkomen van de tokkelbaan! Na meerdere keren tokkelen, was het tijd om te gaan eten: friet met een snack. We gingen zitten aan een grote picknicktafel en deden tijdens het wachten op de frietjes, nog een woordenspel met dieren en met eten: telkens moest het volgende woord beginnen met de laatste letter van het vorige woord. Voordat we het laatste onderdeel van de dag gingen doen, was er nog tijd en ruimte om te spelen op de boerderij: met de speelgoedtractoren of met de konijntjes in het konijnhok. Rond drie uur gingen we wc-borstel gooien. De pupillen werden ingedeeld in twee groepjes. In de weilanden bij de boerderij stonden op verschillende plaatsen wc’s. De wc-borstels moesten in de wc’s terechtkomen door vanaf de plek waar de wc-borstel terechtkwam weer opnieuw te gooien. De groep die de wc-borstel in de minst aantal keren in de wc’s kon gooien, won het spel. Soms maakte het lange gras het ons daarbij nog wel eens lastig: dan was de wc-borstel gegooid en konden we hem vervolgens niet meteen vinden. Het wc-borstel gooien was dus ook een zoektocht naar de wc-borstel!
Al met al was het voor de A-pupillen een vermoeiende, maar hele geslaagde middag!