Champs-Blokmeerkamp-Avond  ( 3 in 1 wedstrijd)

Voor het eerst durfde GAC het aan om alle categorieën van jong tot oud op één dag te verwelkomen op de atletiekbaan. Afgelopen zaterdag 26 augustus 2017 was het zover. Het was een heerlijke zonnige dag met heel veel goede resultaten.
De B-pupillen begonnen hun wedstrijd met het Vortex gooien, waarbij Qas een nieuw PR behaalde met 25 m. Bij het medicinebal stootte Imke zeer krachtig de bal naar 5,50 m.
Het favoriete onderdeel van Danique is de 40 sprint die ze dan ook liep in een snelle 8 sec.
Bij het Hurkhoog sprongen ze allemaal hoog, maar Giel sprong op het laatst nog over de 90 cm, en liet luid horen dat het gelukt was.
Het laatste onderdeel was de duurloop van 4 min, en het was mooi om te zien dat ze er allemaal nog een keer echt voor gingen.
De C-pu[illen begonnen de wedstrijd met Medicienbal stoten. Hugo wist de medicienbal op 5.20 m te stoten, Remco haalde de 4.40 m, Giel stootte de bal op 3.60 m en Lisa 3.80 m. Na het medicienbal stoten stond verspringen op het programma dat we dat onderdeel  nog geoefend hadden tijdens de training was goed te zien. Ook hier werden 3 persoonlijke records behaald. Remco sprong 2.95 m ver, Giel en Lisa sprongen beide een mooie afstand van 2.65 m.
Remco liep op het volgende onderdeel de 40 meter sprint zijn beste tijd in 7.80 sec. Giel haalde in een supersnelle 7.50 sec. de eindstreep. Lisa en Pip wisten beide de eindstreep te halen in exact dezelfde tijd van 8.10 sec.
Na deze eerste onderdelen was het tijd voor een welverdiende pauze om onze buikjes te vullen en wat te drinken om daarna door te gaan met vortexwerpen. Hugo wist de vortex op maar liefst 15 m te werpen, Remco behaalde een mooie afstand van 10 m, Pip behaalde de 11 m en Lisa wierp de vortex op 9.50 m. Bij hurkhoog behaalde Remco een hoogte van 0.70cm en Lisa sprong 0.60cm hoog.
Aan het einde van deze middag hadden we als laatste meters maken op het programma staan. Op dit onderdeel wisten Remco, Hugo en Giel maar liefst 880 min 4 minuten te lopen. Pip liep in deze 4 min een hele mooie afstand van 870 m en Lisa liep in die zelfde tijd 810 m.
Om 13.00 uur begonnen de zes A-pupillen van GAC aan hun individuele en zonnige AthleticsChamps wedstrijd.
Voor Senne, Amy , Maud , Valentijn , Daan  en Milan Scheepens stonden het polsstokverspringen, de 60 meter sprint, het kogelstoten, het vortexwerpen, het hoogspringen en de zes minuten duurloop op het programma. Alle atleten hadden er na de vakantie weer zin in en dat zag je ook terug aan de resultaten. Amy en Valentijn sprongen beide maar liefst 4.10 m met het polstokverspringen en wat dacht je van Senne die met de schaar over 1.10 m kwam bij het hoogspringen!
Daan was goed op dreef tijdens alle onderdelen, want hij mocht overal een persoonlijk record noteren, vooral zijn meters maken van 1190 m was erg goed. Ook Milan was erg goed bezig, hij stootte de kogel wel 5,50 m ver en liep 1120 m in zes minuten, ook twee persoonlijke records voor hem. Maud is een echte allround atleet en dat zag je aan alle resultaten terug, ze mag vooral erg blij zijn met haar worp van 17 m bij het vortex werpen.
Alle jongens en meisjes hebben weer een geweldige prestatie neergezet!