Zonnige  vierde Athletics Champs wedstrijd in Oss

Zaterdag 8 juli ging een team van 9 Mini/C/B-pupillen: Hugo, Kyan, Imke, Pip, Giel O., Giel P., Rick, Sanne en Mariëlle naar A.V. Oss’78 (Oss). Dit was de laatste Athletics Champs wedstrijd van de Athletics Champs wedstrijden van regio 15. Er werd gestart  met een zonnetje en die bleef tot het einde van de wedstrijd! Het weer was dus goed, alle pupillen waren enthousiast, de trainers waren voorbereid, de fotografe stond paraat, de ouders coachte en hielpen …en dus kon het ook niet anders dan dat dit wederom een geweldige wedstrijd was!

Wat werd er fanatiek gelopen, gesprongen, gestoten en geworpen! Dit resulteerde in een wedstrijd waarbij, van alle 4 wedstrijden samen, de meeste verbeteringen (wel 25!)te zien waren! Er werd gestart, zoals gebruikelijk, met de teamestafette. Na de teamestafette, die ze eindigde met een mooie tijd van 3.18 minuten, volgde vortex werpen. Kyan, Hugo en Giel P. wisten hier een persoonlijk record te behalen. Kyan kwam uit op 11 meter, Hugo op 12 meter en Giel P. maar liefst op 17 meter! Vervolgens werd de horden pendelestafette gelopen. Hier werd als team flink gestreden om de eerste tijd weer te verbeteren. Dit lukte bij de tweede ronde met een super snelle tijd van 1.07 minuten! Hierna was het stoten aan de beurt. Imke evenaarde bij dit onderdeel haar persoonlijke record en stootte 5 meter.

Giel O. en Pip verbeterden hun persoonlijke record met 40 centimeter. Zo stootte Giel O. 3.30 meter en Pip stootte 4.20 meter. Sanne en Mariëlle  waren helemaal in topvorm bij het stoten en stootte meer dan 1 meter verder dan hun persoonlijke record; Sanne stootte 4.10 meter en Mariëlle stootte 3.10 meter! Na het stoten was het meteen door naar het onderdeel hoogspringen. Ondanks dat de mat meer dan 50 centimeter hoog was, wisten de kleinere atleten van de groep, Giel O. en Mariëlle,  beiden een hoogte van 0.70 meter te behalen! Rick sprong maar hoger en hoger en eindigde met 0.95 meter! Bij het onderdeel verspringen waren de meeste persoonlijke records te zien; Sanne sprong 2.70 meter, Giel P. en Pip 2.80 meter, Rick 2.85 meter, Kyan 2.90 meter, Imke 3.00 meter en Hugo 3.05 meter. Het laatste onderdeel, stadioncross, kwam het aan op het doorzettingsvermogen. Nog 2 ronden buiten de baan lopen in het warme weer. Alle atleten wisten dit keurig vol te houden en konden dan ook genieten van het welverdiende ijsje!

 Ook de A-pupillen deden mee aan deze vierde en laatste Athletics Champs wedstrijd. In het team van de A- pupillen waren er 6 fanatieke atleten: Eva, Faye, Merel, Milan, Senne en Valentijn waren van de partij. Bij het eerste onderdeel de estafette, waarbij het hele team tegen ander clubs streed werd er een mooie tijd van 2:49,8 neergezet wat een 5de plek opleverde van de in totaal 11 deelnemende teams. Bij het eerste onderdeel verspringen werden er top sprongen gemaakt. Eva behaalde een afstand van 3 meter en 60 centimeter en Faye een mooie afstand van 3 meter en 35 centimeter. Bij het 2de onderdeel de 60 meter sprint werden er heel veel persoonlijke records neergezet waaronder een snelle tijd van Milan van 9,4 seconden en Senne in 10,3 seconden. Bij slingeren verbrak Merel haar eigen record met een afstand van 15,5 meter. Bij het laatste onderdeel Vortex werpen behaalde Valentijn een dik persoonlijk record met een verbetering van 8 meter, Valentijn behaalde een top afstand van 35 meter!

De A-pupillen hebben super goede prestaties neergezet dit jaar!

En met de zon fel boven ze en nat van het zweet keerden de Mini/C/B/A-pupillen allemaal weer tevreden met mooie resultaten terug naar Gemert. De vierde en laatste competitiewedstrijd werd met een goed gevoel afgesloten!