Pupillen in de ‘picture’ bij derde Athletics Champs wedstrijd!

Zaterdag 17 juni stonden 11 Mini/C/B-pupillen allemaal keurig om 9.00 uur klaar om te vertrekken naar A.V. De Keien in Uden.
 Puk, mini-pupil, vond het allemaal een beetje spannend, maar liet een hele goede eerste wedstrijd zien! Ze pikte alles erg snel op en liet de vortex tot een mooie afstand van 5.50 meter komen! Ook liep ze binnen 4 minuten zelfs al meteen 800 meter!
Mariëlle, ook een mini-pupil en net gestart met wedstrijden, liet zien dat ze de ‘route’ van het lopen van de estafette wist en zorgde er mede voor dat we met de groep een tijd van 3.17.0 minuten behaalden. Verder wist Mariëlle bij horden haar persoonlijk record te verbeteren. Ze liep de afstand van 40 meter binnen 11 seconden.
Bij het onderdeel horden regende het dan ook vele persoonlijke records. Zo behaalden 7 andere pupillen mooie verbeteringen: Sanne was na een aantal keren lopen niet meer afgeleid door geluiden om haar heen en liep een persoonlijk record van 9.1 seconden! Giel O. liep het in 8.9 seconden, Rick in 8.6 seconden, Giel P. en Bram in 8.2 seconden en Imke liep het in 8.1 seconden.
Bij de sprint was Sanne ook erg snel en verbeterde ze haar tijd. Ze liep het in 8.3 seconden! Giel O. liep deze wedstrijd ook sneller, maar dan bij meters maken. Hij wist binnen 4 minuten maar liefst 875 meter te lopen! Een persoonlijk record.
Rick blonk uit bij het onderdeel hurkhoog en kwam 15 centimeter hoger dan bij een vorige wedstrijd. Hij sprong 0.85 meter hoog! Ook Giel P. en Kyan verbeterden bij dit onderdeel hun persoonlijk record en sprongen beiden 0.80 meter hoog!
Imke verbeterde zich bij het slingeren en slingerde  9.50 meter!
Qas en Bram hadden een erg constante wedstrijd en evenaarde bij sommige onderdelen hun persoonlijke records. Zo slingerde Qas 11 meter ver en wist Bram de vortex naar 10 meter te werpen!
Deze mooie prestaties werden dan ook meteen vastgelegd door de fotograaf Patrick die enthousiast vele foto’s maakten van onze sportieve atleten!
Kortom: Allerlei geweldige verbeteringen waarmee ze ook zeker in de picture mogen staan!
Foto A pup 17 juni

Start A-pupillen bij meters maken

Zaterdag 17 juni was het ook voor de zes A-pupillen tijd voor hun derde Athletics Champs wedstrijd in Uden. De zon liet zich niet al te veel zien, maar de resultaten waren juist erg zonnig!
Valentijn van Berlo hield de eer namens de jongens hoog en deed dit keurig met op bijna onderdelen een evenaring of een verbetering van zijn persoonlijk record, zo stootte hij 7.30 meter met de kogel en kwam zijn vortex naar 27 meter pas neer!
Amy Verkampen liet zien dat ze erg allround is en presteerde keurig op alle onderdelen, met het polsstokverspringen kwam zij tot 3.95 meter, een super persoonlijk record en de vortex vloog tot 22,50 meter! Ook Maud van Moorsel kwam nog nooit zo ver met de polsstok en kwam neer op dezelfde afstand en liep voor het eerst onder de 12 seconden over de 60 meter horden. De uitblinkster vandaag was Eva Rooijackers die haar persoonlijk record op bijna alle onderdelen verbeterde, bij het hoogspringen zelfs met maar liefst tien centimeter tot 1.15 meter, geweldig! Bij Merel Verstappen konden ook veel persoonlijke records genoteerd worden, zo liep ze in zes minuten 1225 meter en wierp ze met de vortex 21 meter. Faye van Oorschot maakte het team compleet en ook de lijst met persoonlijke records bij haar was erg lang, wat dacht je van 12 seconden over de 60 meter horden en een afstand van 1350 meter binnen zes minuten. Daarbij opgeteld een hele goede estafette met perfecte wissels kwam het team van GAC uit op een tweede plaats in de poule!!