Tweede Athletics Champs wedstrijd pupillen in Boxtel

Zaterdag 13 mei hadden de A-pupillen hun tweede Athletics Champs wedstrijd bij AV Marvel in Boxtel. Hier zijn echt top prestaties behaald. Het eerste onderdeel dat de A-pupillen hadden was teamestafette. Dit deden ze super goed. Het tweede onderdeel was ver en hier sprong Faye van Oorschot 3 meter en 25 centimeter. Wat een mooie afstand. Bij 60 meter sprint had Milan Scheepers een hele mooie tijd van 10 seconde. Valentijn van Berloo had bij meters maken, 6 minuten lopen, een afstand afgelegd van 1475 meter. Maud van Moorsel en Senne de Vries lieten hun spierballen zien bij vortex. Maud wierp 16 meter en 20 centimeter en Senne wierp 17 meter en 60 centimeter. Merel Verstappen liet ook haar spierballen zien bij slingeren. Zij wierp 13 meter en 20 centimeter ver. Het was een geslaagde dag met heel veel mooie prestaties.
Ook de Mini/C/B-pupillen verschenen, met veel gezelligheid, in Boxtel om te laten zien wat ze hadden geleerd! Naast al die gezelligheid moest er ook concentratie voor de onderdelen zijn.  Dit was vandaag wat moeilijker maar ze wisten toch weer mooie verbeteringen te laten zien. Bram liet voor de eerste keer op een wedstrijd de vortex in de lucht vliegen en die landde  meteen 10 meter ver. Imke en Giel  behaalden bij dit onderdeel een persoonlijk record. Bij Imke kwam de vortex 13.50 meter ver en bij Giel 15.50 meter ver.
Bij het stoten hield iedereen keurig de elleboog hoog. Kyan stootte dan ook 0.80 centimeter verder dan zijn persoonlijke record. Hij stootte 4.70 meter. Mariëlle, onze jongste atleet bij deze wedstrijd, stootte  2.60 meter ver. Ook een persoonlijk record. Bij het onderdeel hoog liet Imke zien dat ze, na de generale repetitie bij de instuif, nogmaals 0.90 meter hoog kon springen. Mariëlle wist bij dit onderdeel keurig een hoogte van 0.65 meter te behalen. Beiden meiden behaalden hiermee een persoonlijk record. De trainsters waren trots op de atleten omdat iedereen bij dit onderdeel ook keurig met 1 voet afzette en op 1 voet landde.  Bij het verspringen wisten Qas en Kyan beide een persoonlijk record te behalen. Qas behaalde  2.85 meter en Kyan sprong 2.60 meter. Bij de 4 minuten-loop wisten Giel, Bram en Qas meer dan twee ronden te lopen: Giel liep 1000, Bram liep 850 en Qas was werd fanatiek gecoached tot de 825 meter.
Kortom: Veel gezelligheid, mooie verbeteringen en super trotse trainsters!