Geslaagd trainingsweekend

Na vele voorbereidingen van de organisatoren en voorbereidingen van de trainers werd zaterdag 22 april om 10 uur gestart met het trainingsweekend. 32 kinderen, pupillen en junioren, startten met een warming-up van 30 minuten. Vervolgens kregen de kinderen training in het hoogspringen en het stoten. De trainers hadden bepaalde doelen, vanuit de Rode Draad, mee gekregen en gingen hiermee met de kinderen aan de slag. Zo werd er bijv. bij het hoogspringen getraind op de aanloop; hangen in de bocht. Ook aan de knie-inzet werd aandacht gegeven. Bij het stoten werd er gewerkt aan het indraaien en elleboog hooghouden. De Mini/C/B-pupillen kregen zelfs een keer een training van een junioren/senioren –trainer. En de A-pupillen en Junioren kregen een keer training van een Mini/C/B-pupillen-trainer. Iedereen deed actief en enthousiast mee zodat het broodje knakworst er ook goed in ging met de pauze. Na de pauze was er ook de prijsuitreiking van de Clubcross en werd de atleet van de maand mei bekend gemaakt. Iedereen die mee had gedaan met de interne cross-competitie kreeg onder toeziend oog van onze soepel bewegende Speedy een welverdiende medaille. Ook de atleet van de maand mei, Floor Vulders-Jochems, kreeg een welverdiende (choco)medaille. Na alle gezelligheid rondom het podium werd er langzaam weer verder gegaan met het programma. Naast hoogspringen en stoten hebben de kinderen nog een loopscholing gekregen van Henny. Ieder kon op zijn/haar niveau hieraan deelnemen. Ook was de evenementencommissie weer bereid geweest om een leuke activiteit te verzinnen terwijl de trainers elkaar evalueerden. Er werd levend bingo gespeeld waarbij er van alles verzameld werd om maar een bingo te behalen; schoen van een trainster, suiker, lepeltje, sleutelhanger… Daarna bleek ook dit jaar verstoppertje weer erg in trek. Moe van deze lange intensieve dag ging iedereen om 17.00 uur weer naar huis.

De volgende dag, zondag 23 april, stonden er 12 fanatieke kinderen om 10 uur bij de baan om weer trainingen te volgen. Sommigen waren de dag ervoor ook geweest en waren benieuwd wat er deze dag op het programma stond. Na een lange warming-up voor horden, met toch nog een kort spel erin verwekt, werd er uitgebreid geoefend om ritme te krijgen bij horden. Voor de pauze werd dit langzaam erg technisch opgebouwd en liep iedereen in een mooi ritme, pa-dam over de horden. Met de pauze gingen wederom de broodjes knakworst en de gekregen vlaai er goed in. Dit gaf weer energie, want na de pauze werd er een kracht-circuit gedaan en volgden er wat testen. Wat een doorzettingsvermogen had iedereen. Na de enorme inzet van iedereen, met tussendoor ook gezellig kletsen met elkaar, werd de dag afgesloten met ‘wattenstaaf-hockey’. Er werd flink gestreden om de meeste goals te maken en het leek erop dat ze om 16 uur nog niet naar huis wilden. Toch ging iedereen weer voldaan naar huis om uit te gaan rusten van het weekend. Het was een geslaagd weekend voor zowel atleten als de trainers.

Bij deze bedanken wij dan ook nog de volgende personen:

Ine en Tonny voor de goed verzorgde lunch, Lieke en Rowena voor het leuke spel ‘levend bingo’, alle aanwezige trainers voor hun enorme inzet en de leuke en gezellige samenwerking met elkaar, atleten voor hun enthousiasme en leergierigheid, Henny voor de goede gedifferentieerde loopscholing, Jelle voor al zijn hulp; scheidsrechter spelen/harken/aanmoedigen…, Speedy voor zijn aanwezigheid bij de prijsuitreiking, Peter voor het uitdelen van de medailles en Hein voor het maken van vele foto’s!

Iedereen die mee geholpen heeft aan dit weekend: BEDANKT!

Martijn, Isgowe en Sandra