Zonnige eerste competitiedag GAC atleten in Eindhoven

Voor GAC stonden vijf heren aan de start voor hun eerste competitie wedstrijd. Karsten Eelkema liet zien dat hij het werpen niet verleerd is en stootte de kogel naar 10,13 meter en de discus naar een mooie 30.36 meter, waarmee hij tweede werd op dit onderdeel en bleef hij Jochem van Daal net voor, die tot een afstand van 29,99 meter kwam. Ara van den Eijnde en Karsten liepen de 5 kilometer, waar Karsten net boven de 20 minuten finishte en Ara op 20.45 minuten. Voor Bas van de Burgt stond de 110 meter horden op het programma welke hij won in 15.79 seconden. Daarnaast stootte hij de kogel tot een afstand van 11.32 meter en kwam hij bij het hink-stap-springen tot 11.97 meter. Rens Rutten verscheen, tijdens zijn eerste wedstrijd als senior, aan de start van de 100 meter, waar hij 13.15 seconden klokte en finishte op de dubbele sprintafstand in 27.13 seconden. Bij het hoogspringen haalde hij 1.50 meter!

Het damesteam bestond uit twee dertigers en vier tieners, waaronder Muna Isgoowe en Nienke Baltussen die beide de 100 meter horden en het verspringen voor hun rekening namen. Nienke liep de horden in 19.61 seconden en voor Muna stopte de tijd bij 18.36 seconden en werd ze tweede. Bij het verspringen behaalde Muna de vierde plaats met een sprong van 4.70 meter en kwam Nienke tot 3.70 meter. Voor Jilly School en Lynn van Oosten was het hun eerste wedstrijd als senior en beide kwamen uit op de  werpnummers. Lynn kwam bij het kogelstoten tot 6.79 meter en Jilly stootte twee centimeter verder. Lynn liet een goede worp van 14.65 meter bij het discuswerpen zien en Jilly gooide 16.13 meter.  Op de sprintnummers zagen we goede tijden van Marieke van den Bogaard: 100 meter in 13.85 seconden en een pr op de 200 meter: 28.58 seconden. Voor Leonie Ranshuysen was het de eerste baanwedstrijd sinds enkele jaren. Ze liep de 800 meter in iets meer dan 3 minuten. Op de Zweedse Estafette zagen we Nienke goed starten op de 400 meter, ze gaf het stokje door aan Leonie en Marieke nam het stokje van haar aan en op de laatste 100 meter zagen we Muna als een speer naar de finish gaan! Waar het bij de competitie vooral omgaat is team-spirit. Die werd zeker bij beide ploegen getoond. Op naar de tweede wedstrijd op 28 mei!