Podiumplekken GAC-lopers in Lieshout

Op 23 april werd door de RCL in Lieshout haar jaarlijkse Oranjeloop georganiseerd. De wedstrijden over 5km, 10km, 15km en de halve marathon trok een flink aantal lopers naar het centrum van Lieshout waar de start van de loop plaatsvind. De ronde door het buitengebied was dit jaar iets veranderd ten opzichte van voorgaande jaren maar zeker niet minder mooi. Ook dit jaar waren de lopers van  de Gemertse Atletiek Club goed vertegenwoordigd en er werd ook driemaal een podiumplek behaald.

Op de vijf kilometer, een voor hem ongebruikelijke afstand, was het Stefan van Oosterwijk die zijn persoonlijke record met ruim een halve minuut aanscherpte. Zijn tijd van 18.12min was goed voor de overwinning bij de mannen op deze afstand. Ook de nummer twee van de 5km. was een GAC-loper. Roel Peters mocht naast Stefan plek nemen op het ereschavot. Roel finishte in 19.11min. Voor Wiljo Ermers was er een tijd van 19.35min. en Henk van Eck passeerde de finish na 22.42min.

Twee dames van GAC liepen eveneens de 5km. Henny Dekkers kwam met haar vierde plek net tekort voor het podium. De tijd van Henny was 23.19min. en Annemieke Pluim finishte als nummer zestien in een mooie 30.17min.

Vier mannen van de Gemertse Atletiek Club stonden aan de start voor de 10km. Van hen was Christ Korten de snelste met zijn tijd van 39.38min. Christ werd hiermee de nummer vijf op de afstand. Ron Vermeulen perste er aan de finish nog een sprintje uit om zijn zevende plek veilig te stellen. Ron flitste over de streep in 41.55min en op nummer negen was het Adriaan Dekkers in 42.28min.

Thom van Dinter was eveneens content met zijn tijd van 51.13min.

Op de vijftien kilometer was er weer een podiumplek voor een loper van de GAC.  Frans van Hak legde beslag op de tweede plek na winnaar Wesley Sleegers van de HAC.  Frans was na de wedstrijd ook zeer tevreden met de wijze waarop hij de wedstrijd liep en zijn tijd van 1.05.59min.

Karsten Eelkema liep in Lieshout voor het eerst een 15km. Karsten is in voorbereiding voor een halve marathon in Oostenrijk in juni.  Met zijn goede tiende plaats en tijd van 1.11.12uur was Karsten blij verrast en liet zien op de goede weg te zijn.

Na de marathon van Rotterdam op 9 april jongstleden stond Dorus Jaspers in Lieshout al weer aan de start voor de halve marathon.  Met een  mooie tijd van 1.24.20uur passeerde Dorus als de nummer vier de finish.