Eerste Athletics Champs wedstrijd van het zomerseizoen voor onze pupillen

Op zaterdag 8-4-2017 om 9.15 uur arriveerden alle sportieve atleten bij de mooie baan bij Prins Hendrik in Vught. Na een warming-up van Lieke en Jilly werd er gestart met de welbekende teamestafette.
De zeven Mini/C/B-pupillen Hugo, Qas, Giel O., Imke, Giel P., Kyan en Mariëlle liepen de twaalf ronden in 3.12,5 minuten. Daarbij hielden ze keurig het stokje onderaan vast en stonden ze heel alert en op de goede manier klaar om het stokje te ontvangen.
Na de teamestafette volgden de andere onderdelen.
Voor Mariëlle was dit haar allereerste wedstrijd en zij wist bij hurkhoog al meteen een hoogte van 0.60 meter te halen.
Kyan evenaarde bij dit onderdeel, met veel doorzettingsvermogen, zijn persoonlijk record en sprong een hoogte van 0.75 meter. Dat was al dat zand in zijn schoenen en haar wel waard.
Imke sprintte pijlsnel op de 40 meter en het resultaat was een persoonlijk record van 7.4 seconden. Imke wist verder op deze dag ook verschillende keren snel over de horden te lopen waarbij elke horde keurig bleef staan!
Giel O. was ook erg snel bij het onderdeel horden. Hij behaalde hierbij een persoonlijk record met zijn 9.3 seconden. Daarnaast stonden de trainsters ook trots te kijken dat hij toch nog het onderdeel slingeren had gedaan. Hij slingerde verder dan zijn moeder en slingerde wel 6.00 meter ver.
Hugo was de hele wedstrijd erg geconcentreerd en wist bij het slingeren 8.00 meter te slingeren, een nieuw persoonlijk record.
Qas evenaarde bij dit onderdeel zijn persoonlijk record, 11.00 meter. Verder verbeterde Qas zich bij het sprinten door tijdens het lopen geleidelijk aan wat meer rechtop te gaan lopen.
Giel P. wist op zijn eerste wedstrijd bij het onderdeel meters maken al meteen 925 meter te lopen binnen 4 minuten.

Ook de A-pupillen deden mee aan deze eerste Athletics Champs wedstrijd. Het was een super, leuke en sportieve sportdag en er zijn natuurlijk weer topprestaties geleverd. Het derde onderdeel was voor de A-pupillen vortex en hier hadden Merel Verstappen en Amy Verkampen hun spierballen laten zien. De vortex kwam bij beiden 20,50 meter ver. Zij waren niet de enige met spierballen, Faye van Oorschot stootte maar liefst 4.70 meter bij kogel. Bij hoog vlogen de A-pupillen over de lat heen, Milan Scheepers sprong 1 meter en 10 centimeter hoog en Senne de Vries sprong 1 meter en 5 centimeter hoog. Als laatste onderdeel hadden de A-pupillen meters maken. Valentijn van Berloo sprintte er tussenuit, hij liep in zes minuten 1475 meter. Het was kortom een geslaagde dag met veel topprestaties!