Sportieve en gezellige eerste Clubcross!

Na verschillende keren het parcours geoefend te hebben was het op zondag 26 maart dan eindelijk zo ver: een ronde (of meer) van 1250 meter op en rond de baan bij GAC lopen met tijdwaarneming!

De Mini/C/B-pupillen hadden de primeur en startte om 10 uur. Het parcours was goed uitgezet en Giel Pennings, Danique Adriaans, Remco Adriaans, Maud Kroef, Pip Mezenberg, Justen de Vries en Nikki Ermers gingen ervoor.

Giel bleef in constant tempo vooraan lopen, maar werd op de voet gevolgd door Maud.

Giel kwam uiteindelijk als eerste over de finish met een tijd van 5.47 minuten.

Maud sprintte de laatste meters nog even en dat resulteerde in een tijd van 5.55 minuten.

Danique, Remco, Pip en Justen finishte kort na elkaar, Danique met een tijd van 6.02 minuten, Remco en Pip 6.10 minuten en Justen 6.12 minuten. Ze hadden erg hun best gedaan en ontvingen dan ook met een lach hun welverdiende diploma.

Nikki had helaas de ronde niet voltooid, maar wat dapper dat ze naast de andere kinderen gestart was en het toch geprobeerd heeft.

Na de Mini/C/B-pupillen mochten de A-pupillen het parcours afleggen. Dianne van Schaik, Amy Verkampen, Maud van Moorsel, Milan Scheepers en Valentijn van Berloo waren de fanatiekelingen die het parcours hebben afgerond. Bij de meisjes was het een spannende strijd. Dianne finishede in een tijd van 5:27; Amy in 5:30 en Maud in een keurige tijd van 6:31. Bij de jongens finishte Valentijn met een mooie tijd van 5:54 en Milan had keurig de hele ronde uit gelopen en finishte met een hele snelle eindsprint in 7:40 minuten.

Vervolgens gingen de D-junioren van start om 2 ronden te lopen. Gijs van de Ven bleef in een snel tempo voorop en finishte in 10.53 minuten. Ben van Boxmeer liep de twee ronden in een mooi constant tempo en finishte na nog een eindsprintje met een tijd van 12.23 minuten. Jesper Pluijm finishte, ondanks wat last van zijn knie, in een mooie tijd van 13.24 minuten.

De meisjes Floor Vulders-Jochems, Esmee van Schaik en Daphne van de Ligt waren ook fanatiek. Floor was zelfs al een half uur voor de warming-up aanwezig bij de baan. Floor finishte met een tijd van 11.59 minuten. Esmee lag een tijdje voor Ben, maar uiteindelijk finishte ze tegelijk met Ben met een tijd van 12.23 minuten. Daphne liep heel soepeltjes de twee ronden in haar eigen tempo en finishte in een mooie tijd van 15.45 minuten.

Maar twee C-junioren waren bij de clubcross aanwezig, Tijn Mickers en Jeske van de Ligt. Gelukkig liepen ze met de D-junioren mee, daar konden ze zich aan meten. Tijn liep echter wel eenzaam aan kop en met een mooie tijd van 10:15 minuten won hij in zijn categorie. Jeske hield haar tijd net onder de 12 minuten. Goede prestaties geleverd, en een mooi einde van het cross seizoen.