Goede resultaten GAC bij halve marathon Nijmegen en St. Anthonis.

Afgelopen weekend 18 en 19 maart stond voor de lopers van de Gemertse Atletiek Club in het teken van de halve marathon. In Nijmegen werd het NK over deze afstand gehouden en in de staatsbossen in St. Anthonis stond een dag eerder ook een halve marathon op het programma.

Vooraf aan het Nederlands Kampioenschap halve marathon op zondag 19 maart, werd bij de Stevensloop in Nijmegen de 5 km. gelopen. Luc Schout zette hier een geweldige prestatie neer. Na een felle eindsprint flitste Luc als eerste over de finish in een tijd van 15.32min.

Het Nederlands Kampioenschap werd vooral beheerst door héél véél wind. In de polders en over de dijken waaide het dan weer sterk tegen, dan weer opzij waardoor het moeilijk was het evenwicht te bewaren. Mede door de wind en de klimmen op en af de bruggen was het een pittig parcours. Toch kon er een tweetal persoonlijke records genoteerd worden.

Voor Eefje Melssen was het haar eerste halve marathon en mede door de haas van dienst, Adriaan Dekkers, rolde er voor Eefje in deze zware wedstrijd een mooie tijd van 1.43.53uur uit. Eefje werd met deze tijd zesde in het NK bij de V35.

Stefan van Oosterwijk had zijn zinnen gezet op een snelle tijd maar door de omstandigheden was al snel duidelijk dat dit in deze wedstrijd te hoog gegrepen was. Met zijn tijd van 1.28.29uur was Stefan na afloop toch tevreden evenals met zijn veertiende plek in de wedstrijd bij de M40.

Ron Vermeulen en Wiljo Ermers passeerden nagenoeg gelijktijdig de finish. Voor Ron was er een tijd van 1.32.34uur (achtste plek bij de M60) en Wiljo passeerde de meet na 1.32.35uur (achttiende plek bij de M35).

Henny Dekkers komt uit in de klasse V55. Het ging niet helemaal zoals gepland in Nijmegen maar met haar vierde plek en tijd van 1.48.39uur was ook Henny na afloop niet ontevreden.

Erwin van Dommelen laat zien dat hij flink progressie aan het boeken is. Met zijn tijd van 1.30.03uur mocht hij een nieuw persoonlijk record noteren en dat is een mooi resultaat gezien de wind en het parcours.

Een dag eerder, op zaterdag 18 maart, werd de halve marathon van St. Anthonis gelopen. Ook hier een flink aantal lopers van de Gemertse Atletiek Club aan de start. En ook in St. Anthonis waren de omstandigheden wel eens beter. Tijdens de 5km was het nog droog maar de lopers van de halve marathon kregen tijdens hun wedstrijd te maken met flinke plensbuien.

Op de 5 km. startte een drietal lopers van GAC. Roel Peters was van hen de snelste en noteerde een tijd van 19.25min. Stijn Verbruggen liep 20.15min en Jan Vos had voor zijn 5km 24.36min. nodig.

De snelste GAC loper in St. Anthonis was Doris Jaspers. Doris trok met zijn tijd van 1.23.42uur de overwinning bij de M50  naar zich toe.  Kijk voor de overige uitslagen op www.uitslagen.nl