Zondag 12 februari bostraining Mini/C/B/A-pupillen!

Zondagochtend kwamen 12 fanatieke pupillen (Sara, Daan, Faye, Amy, Remco, Danique, Giel P., Hugo, Lisa, Imke, Kyan en Justen) naar de bossen in Handel om deel te nemen aan de bostraining. Heerlijk een keer trainen in een andere omgeving met ideaal weer. Sommige ouders brachten de kinderen weg en gingen ook zelf wat lopen. Mooie motiverende voorbeelden voor onze kinderen!
We startten met een warming-up nadat we even geposeerd hadden voor onze huisfotografe Mary (wederom bedankt voor de mooie foto’s!). De kinderen renden zich rot naar antwoorden op vragen. Die waren voor onze slimme atleten makkelijk te doen zodat ze maar weinig extra rondjes om het veld hoefden te lopen. Vervolgens waren ze ook allemaal bereid om wat spullen mee de bossen in te dragen! En tja…1 trainster houdt ervan om altijd met veel materialen te werken (ik noem geen namen), dus enthousiast en met onze handen vol spullen kwamen we bij een mooie bult aan. Deze gingen we op en af. Steeds werd het parcours wat verlengd en werd de bult verder naar achteren toe wat steiler en leerden ze met korte pasjes de berg op te gaan en wat grotere passen de berg af (vandaar de vele hoedjes, waartussen ze de pasjes moesten zetten). Daarnaast sprongen ze bovenop de berg ook nog over horden heen.
Vrij intensief, maar iedereen hield keurig vol en bleef lopen. Sommige dwaalden (bewust) wat van het parcours af, maar wisten toch het parcours te hervatten en liepen de laatste ronden keurig met de rest mee.
Na ruim een half uur gingen we bij dezelfde bult werpen. Er werd met allerlei meegenomen materiaal de berg op geworpen. Ook met zelf gevonden dennenappels en wat stokjes werd er geworpen. Tegen de schuine berghelling lag een hoepel waarin gegooid moest worden. Sommige gooiden zelfs makkelijk over de hoepel heen! Als laatste werden de spullen weer verzameld en namen sommige kinderen deze ook weer keurig mee terug naar de parkeerplaats bij de speeltuin. De ouders stonden al te wachten. Na nog een lekker sappig appeltje voor de dorst gingen de pupillen tevreden weer naar huis.