GAC-lopers succesvol in Haelen

De afsluitende wedstrijd van het Limbracrosscircuit vond plaatsop zondag 12 februari 2017 in het Limburgse Haelen.
Vooraf aan de wedstrijd lagen vijf lopers van de Gemertse Atletiek Club op medaillecours voor het podium. In het mooie gebied van het Leudal was het zaak voor de Gemertse lopers om hun plek in het circuit te verdedigen.
9405m was de afstand die de deelnemers aan de lange cross moesten afleggen. En wederom liep Wiljo Ermers een zeer goede wedstrijd. Heuvelop en op het vlakke bleef het tempo hoog en dit leverde Wiljo een mooie elfde plek op bij de mannen senioren in 36.47min. Stefan van Oosterwijk wist de afstand nog net iets sneller te overbruggen dan zijn clubgenoot. Voor Stefan was er een tweede plek bij de M40 en een tijd van 36.08min.
Zowel Maarten Manders als Peter Verbruggen kampten met een flinke verkoudheid. Toch wisten beide mannen respectievelijk als negende en twaalfde te finishen bij de M45 in 42.22min voor Maarten en 43.24min voor Peter.
Georgy Shinelshchikov begint, na een vervelende blessure, iedere week beter te lopen. In Haelen was er voor hem bij de M50 een dertiende plek. Zijn tijd 43.48min. Adriaan Dekkers en Ron Vermeulen vertegenwoordigden de GAC bij de masters 60. Adriaan werd hier derde in 39.21min. en Ron mistte net het podium met zijn vierde plek en tijd van 39.55min.
Voor Natalia Fokina was er de zoveelste vierde plek deze winter op de lange cross bij de vrouwen. Ditmaal noteerde Natalia een tijd van 44.36min. over haar 9405m.
De korte cross in Haelen ging over 4670m. Stijn Verbruggen kwam nog juist op tijd voor het startschot terwijl Ara vd Eijnde net te laat was. Toch was het Ara die, na een goede inhaalrace, voor Stijn finishte. Ara werd de nummer tien met een tijd van 18.55min. en Stijn finishte als dertiende na 19.36min.
Bij de vrouwen 35 trok Fannie van Bree andermaal de overwinning naar zich toe. Met een ruime voorsprong op de nummer twee finishte Fannie in 19.24min. Ook Henny Dekkers mocht op het podium plaatsnemen. Henny ging bij de masters45 als derde over de streep met een tijd van 21.45min.
Voor Femke Manders eindigde de tweede cross die ze dit seizoen liep met een mooie vijfde plaats bij de meisjes B. Deze dames liepen een afstand van 2795m. en Femke had hiervoor 12.29min. nodig.
Na de wedstrijd in Haelen was het tijd om de einduitslag van het Limbracrosscircuit op te maken.
Voor de Gemertse Atletiek Club was het weer een succesvolle competitie met inderdaad vijf ereplaatsen in de diverse categorieën.
Fannie van Bree en Adriaan Dekkers trokken de overwinning naar zich toe. Fannie deed dit bij de vrouwen masters 35 en Adriaan werd de winnaar bij de mannen masters 60.
Dan waren er ook nog drie tweede plaatsen in het eindklassement. Natalia Fokina werd de nummer twee bij de vrouwen lange cross. Stefan van Oosterwijk presteerde hetzelfde bij de masters 40 en Henny Dekkers bij de vrouwen masters 45.  Allemaal Proficiat!!!!